Roda beloont Djim met contract plus optie tot verlenging

Celestin Djim heeft zijn krabbel gezet onder een contract bij Roda JC. De aanvaller, die in het vorige seizoen werd overgeheveld van het beloftenteam, ligt nu tot het eind van het seizoen contractueel vast bij de Koempelclub. Bovendien is er in de verbintenis een optie opgenomen om het contract met een jaar te verlengen.

Dat publiceert de club dondermiddag op haar website. De Belgische aanvaller maakte dus al deel uit van de eerste selectie van de Kerkradenaren, maar dat was op basis van een amateurcontract. Djim verkaste een jaar geleden van het tweede elftal van FC Porto naar het Parkstad Limburg Stadion, waar hij in eerste instantie aansloot bij Jong Roda JC. In de loop van het afgelopen seizoen werd hij overgeheveld naar het eerste elftal.

In de voorbereidingsweken presenteerde de 22-jarige Belg zich sterk door de winnende treffer te scoren tegen FC Eindhoven én Lierse SK. Hij zal desalniettemin in de pikorde voorlopig Jorn Vancamp en Dani Schahin voor zich moeten dulden als centrumspitsen. De rappe Djim kan eveneens op de vleugelposities uit de voeten.

Header: Roda JC Live