Voorlopig einde verhaal voor Anelka bij Roda JC

Een rol voor Nicolas Anelka bij Roda JC lijkt (voorlopig) uitgesloten. De Franse ex-voetballer maakt via investeerder Aleksei Korotaev een halfjaar geleden zijn entree als technisch adviseur bij de Kerkraadse eredivisionist, maar in de afgelopen weken verscheen hij niet meer in Zuid-Limburg. “Nicolas maakt geen onderdeel uit van ons technisch kader”, zegt technisch directeur Harm van Veldhoven.

Van Veldhoven doet die uitspraak tegenover De Telegraaf. Volgens Van Veldhoven is sinds zijn aanstelling als technisch directeur het verhaal-Anelka steeds verder naar de achtergrond verdwenen. “Er is in het begin van mijn aanstelling nog wel contact met hem geweest via zijn zaakwaarnemer, maar dat is na een week of drie doodgebloed. Financieel gezien is het ook bijna onmogelijk om hem binnenboord te houden”, aldus de ex-coach van de Koempelclub.

Collard: “Richten ons niet op de Franse markt”
Algemeen directeur Wim Collard gooit de deur nog niet definitief dicht. “Het netwerk en de kennis van Nicolas zijn natuurlijk altijd welkom, maar op dit moment richten we ons niet op de Franse markt. Roda kijkt momenteel naar spelers uit Nederland, Duitsland en België.” Dinsdag werd ook bekend dat Anelka’s kompaan en goede vriend Korotaev voorlopig nog niet op vrije voeten komt. Collard reageert: “Momenteel kijken we lijdzaam toe hoe de zaak zich ontwikkelt. Als Aleksei onschuldig blijkt te zijn dan is hij nog altijd welkom, maar dan heeft hij ons nog wel altijd het een en ander uit te leggen. We zijn nu druk bezig om Roda JC op structurele basis financieel gezond te krijgen.”

‘Korotaev heeft niet meer met mensen van Roda JC gesproken’
De woordvoerder van Korotaev, Antoine Casanova, geeft zijn lezing over de huidige stand van zaken bij Korotaev’s strijd tegen Helin International. “De rechter die over de zaak gaat was op vakantie, waardoor er geen definitieve uitspraak kon volgen. De volgende zitting zal op zijn vroegst volgende maand plaatsvinden. Aleksei heeft op dit moment alleen één keer per week contact met zijn familie. Met de mensen van Roda JC heeft hij niet meer gesproken.” Desalniettemin werd woensdag bekend dat de Russisch-Zwitserse ondernemer zijn handtekening een handtekening heeft gezet die Roda uiteindelijk naar de geparkeerde twee miljoen Euro moet leiden.

Header: Roda JC Live