Roda besluit seizoen met 0-3 oefenzege in Echt

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond het seizoen afgesloten met een vriendschappelijk duel tegen EVV. Na een 0-1 ruststand eindigde de wedstrijd in Echt in een 0-3 overwinning voor de geel-zwarten, die gecoacht werden door Regillio Vrede. Een eigen doelpunt en treffers van Tom van Hyfte ten Tim Blättler bepaalden het eindresultaat.

Roda verscheen op Sportpark in de Bandert met een representatief elftal, hoewel Jordy Buijs, Kristoffer Peterson, Rydell Poepon en Martin Milec niet tot de wedstrijdselectie behoorden. Datzelfde gold voor Maecky Ngombo, die zich desalniettemin wel aan de rand van het veld vertoonde. Hij zag dat zijn teamgenoten geconcentreerd het duel aangingen en na waarschuwingsschoten van Hicham Faik en Mike van Duinen viel de openingstreffer na zo’n 26 minuten spelen. Tom van Hyfte dook gevaarlijk op in het zestienmetergebied van de EVV-defensie, waarna de bal op ongelukkige wijze via een verdediger achter de eigen doelman in het net plofte: 0-1. Vervolgens kreeg de thuisploeg nog voor het rustsignaal een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de bal werd eerst in kansrijke positie gemist, waarna Martijn Monteyne adequaat ingreep bij de tweede inzet.

Met Tim Blättler, Farshad Noor en reservekeeper Nick Wolters na de rust in het elftal speelde Roda in het tweede bedrijf een tandje dominanter dan in de eerste 45 minuten. Een tamelijke duidelijke overtreding op Nathan Rutjes in het strafschopgebied werd nog weggewoven door de scheidsrechter, maar de 0-2 liet niet lang op zich wachten: een prima indraaiende vrije trap van Farshad Noor werd bij de tweede paal binnengeknikt door aanvoerder Tom van Hyfte. Topklasser EVV, dat komende week nog speelt om een plekje in de nieuwe derde divisie, beet echter opnieuw van zich af en keeper Wolters moest alles uit de kast halen om een uitstekend ingeschoten vrije trap onder de lat uit te halen. Niet veel later had diezelfde Wolters opnieuw het laatste woord, ditmaal met een katachtige reflex bij een één-op-één situatie. Het veldoverwicht lag desalniettemin bij Roda, waar het vizier van Hicham Faik en Mike van Duinen niet volledig op scherp stond. Dat was in de 86e minuut wel het geval bij Tim Blättler, die een mooie combinatie met Farshad Noor door het centrum besloot door de bal in het dak van het doel te vuren. Daarmee tekende de spits voor de laatste treffer van zowel deze wedstrijd als dit seizoen: 0-3. De selectie vertrekt volgende week voor een gezamenlijke vakantie naar Curacao.

EVV Echt – Roda JC Kerkrade 0-3 (0-1)
Goals: 26′ Eigen doelpunt 0-1, 52′ Tom van Hyfte 0-2, 86′ Tim Blättler 0-3.

Opstelling Roda JC: Van Leer (46′ Wolters) – Monteyne, Gullón, Swinkels, Van Peppen (62′ Yasar) – Zhukov (46′ Noor), Rutjes, Faik, Van Hyfte – Juric (46′ Blättler), Van Duinen

Comments are closed.