Verblijf Buijs in Kerkrade blijft beperkt tot half seizoen

Jordy Buijs zal na de zomerstop niet terugkeren bij Roda JC Kerkrade. De centrale verdediger kwam in de afgelopen winter transfervrij over van sc Heerenveen en tekende destijds een contract voor een half seizoen in het Parkstad Limburg Stadion. Club en speler hebben deze week gesproken over een langer verblijf bij de Koempelclub, maar de onderhandelingen liepen op niets uit.

Dat meldt FOX Sports woensdag. Het is een tegenvaller voor de Kerkraadse clubleiding, die de 27-jarige Buijs graag een meerjarige verbintenis had voorgeschoteld. Tijdens de onderhandelingen zat men echter niet op één lijn: het financiële plaatje was uiteindelijk het breekpunt, waarna de beide kampen besloten hebben om uit elkaar te gaan. Buijs was ook al afwezig bij het afsluitende oefenduel tegen EVV Echt, afgelopen zaterdag (0-3).

De in Heerenveen op een zijspoor belandde Buijs maakte rond de jaarwisseling op transfervrije basis de overstap naar de Zuid-Limburgse Eredivisionist, waar hij de gehele tweede competitiehelft een vaste kracht was in het hart van de verdediging. Met zijn gedrevenheid en felle speelwijze viel hij bovendien al snel in goede aarde bij de achterban van de club, waarvoor hij éénmaal trefzeker was in 17 wedstrijden, namelijk in het slotduel tegen Willem II. Roda versterkte zich gisteren nog wel met een andere centrale verdediger, door Roel Brouwers over te nemen van Borussia MönchengladbachDie Fohlen besloten onlangs om het contract van cultheld Brouwers na 9 seizoenen niet te verlengen.

Foto: Pro Shots

Comments (2)

Comments are closed.