Roda bevestigt: Badibanga en Gnjatic naar Kerkrade

Waar de geruchtenstroom rond Roda JC vanochtend reeds op volle toeren draaide, heeft de club nu ook zelf van zich laten horen. Het bevestigt op de clubsite dat Beni Badibanga en Ognjen Gnjatic naar Kerkrade komen. 

De 20-jarige Badibanga wordt een half jaar gehuurd van Standard Luik. Hij is een buitenspeler en moet de spitsen van de zo gewenste aanvoer gaan voorzien. “Standard Luik verlengde onlangs zijn contract en daarom zijn we blij dat hij desondanks alsnog op huurbasis naar ons toekomt”, aldus technisch directeur Ton Caanen. “Beni is een welkome versterking.”

Ook de vacante positie van nummer zes, die nooit is opgevuld na het plotselinge vertrek van Ugur Inceman, is nu bezet. Ognjen Gnjatic komt hiervoor naar Kerkrade. Hij komt over van Platanias Chania, uit Griekenland, en tekent een contract tot medio 2018. Ton Caanen: “Gnjatic is verdedigende middenvelder en het was een wens van de technische staf om hem aan de selectie toe te voegen.” Hij zal morgen zijn contract tekenen. 

Voor de wedstrijd tegen Excelsior, morgenavond 19:45 uur, zijn beide heren nog niet speelgerechtigd. Ze kunnen dus debuteren in de thuiswedstrijd tegen Ajax, een week later.