Round-up: Twee spelers vastgelegd, gesprekken met anderen lopen

Het was een turbulente dag vandaag rondom Roda JC, waarin het gonsde van geruchten, updates én bevestigingen. Tijd dus om alles eens rustig op een rijtje te zetten: wie legde Roda vandaag definitief vast en welke spelers genieten (nadrukkelijke) belangstelling?

Een spervuur aan potentiële versterkingen passeerden in de afgelopen dagen en uren de revue, ingegeven door de miljoeneninjectie die de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev begin deze week in de club deed. Uiteindelijk speelde Roda JC vanmiddag open kaart en bevestigde de komst van twee nieuwelingen:

  • Beni Badibanga wordt voor een halfjaar gehuurd van Standard Luik. De Belgische buitenspeler, die ook op het middenveld uit de voeten zou kunnen, verlengde pas geleden nog zijn contract bij de Rouches. In augustus meldde Roda JC Live al exclusief dat hij verregaande interesse van de Koempelclub genoot, maar een overgang ketste toen nog op het laatste moment af.
  • Ook Ognjen Gnjatic komt de Kerkraadse gelederen versterken. Hij wordt voor zo’n 120.000 Euro gekocht van de Griekse eersteklasser Platanias Chania. Gnjatic moet in het Parkstad Limburg Stadion als verdedigende middenvelder de leegte gaan opvullen die Ugur Inceman deze zomer achterliet. Hij tekent morgen een contract dat hem tot medio 2018 aan Roda JC verbindt.

Badibanga en Gnjatic zijn de derde en vierde nieuwe naam die de Limburgse eredivisionist in deze transferperiode aan haar selectie toevoegt. Eerder deze maand werden centrumspits Thanassis Papazoglou (KV Kortrijk) en linksback Bryan Verboom (Zulte Waregem) uit de Belgische Jupiler Pro League opgepikt.

Daarnaast werd vandaag duidelijk dat Roda JC nog twee specifieke spelers in het vizier heeft.

  • Simeon Raykov is een 27-jarige Bulgaar die momenteel zonder club zit. De buitenspeler liet onlangs zijn contract bij Lokomotiv Plovdiv ontbinden en wil voor het eerst in zijn carrière buiten de eigen landsgrenzen aan de slag gaan. Het Bulgaarse medium Blitz stelt dat de linkspoot voor anderhalf seizoen tekent in Kerkrade, maar tegenover Roda JC Live betitelt de club zelf de situatie voorlopig als ‘verregaande onderhandelingen’.
  • Stefan Savic, niet te verwarren met zijn naamgenoot die zijn brood verdient bij Atletico Madrid, lijkt het middenveld van de geel-zwarten te komen versterken. Savic staat nu nog onder contract bij de Kroatische subtopper Slaven Belupo en voor hem geldt, net als voor Raykov, dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn. Savic is een aanvallende middenvelder die ook op andere aanvallende posities uit de voeten kan.

Ook verscheen er nog één andere naam in het geruchtencircuit;

  • Volgens Franse bronnen zou SC Bastia-middenvelder Lyes Houri onderweg zijn naar de Koempelclub. Houri is een rechtsbenige centrale middenvelder die veelvuldig in actie kwam voor verschillende Franse nationale jeugdelftallen. Dit seizoen zat hij vier keer bij de wedstrijdselectie van de club van Corsica, die in de Ligue 1 uitkomt. Speelminuten maakt hij echter nog niet. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe concreet de belangstelling vanuit Kerkrade is.

Tegenover al het inkomende transfergeweld staat het naderende vertrek van een huidige Roda JC-er.

  • Jens van Son mag per direct op zoek naar een nieuwe werkgever. De middenvelder staat sinds het begin van het vorige seizoen onder contract bij Roda, maar door aanpassingsproblemen in het begin en slepende blessures daarna kwam hij slechts mondjesmaat in actie voor de Trots van het Zuiden.

Eerder werd Farshad Noor al tot het eind van het seizoen verhuurd aan SC Cambuur. Verder rekent men in Kerkrade niet meer op een terugkeer van de geblesseerde én overbodige Daniel de Silva en hoopt men Tim Blättler tijdelijk elders te stallen, met FC Dordrecht als één van de gegadigden.

Header: Roda JC Live