Roda domineert en verslaat matig Groningen

Roda JC heeft in de strijd tegen degradatie drie hele belangrijke punten aan het contro bijgeschreven. Nadat gisteravond concurrenten ADO Den Haag en SBV Excelsior al wisten te winnen, moest Roda JC wel meekomen om niet verder in de problemen te komen. Dat deed het: tegen het zwalkende FC Groningen werd het 3-1.

De wedstrijd was van begin tot eind eigenlijk ronduit slecht. Het tempo was laag, de kansen bleven lang schaars en het aantal fouten was aan beide kanten hoog. Roda begon wel een stuk scherper en feller aan de wedstrijd en leverde veel druk op de bal, al waren de eerste kansen voor de Groningers. De bezoekers hadden echter het vizier niet op scherp staan, waardoor eigenlijk elke Groningse poging over of naast het doel van Van Leer ging. In de trage wedstrijd kwam redelijk ineens Roda JC op voorsprong via een fraaie vlotte aanval, die met een mooie kopbal van Ajagun afgerond werd.

Na de thee en de koekjes bleef het spelbeeld hetzelfde maar ging het voor Groningen, ten gunste van Roda, steeds vaker fout. Binnen het uur zorgde Kum al voor 2-0 en nog geen kwartier later vloog via Schahin het derde Limburgse doelpunt binnen. Bryan Linssen deed wel iets terug, maar verder dan 3-1 kwamen de Groningers niet en diezelfde Linssen mocht in blessuretijd nog met rood inrukken na een vervelende trapbeweging. Zodoende pakte Roda JC een dik verdiende overwinning en houdt het de aansluiting op de plekken voor directe handhaving in de Eredivisie

Foto: Roda JC Live