Roda en ADO spelen gelijk in nat Kerkrade

Roda JC en ADO Den Haag hebben de punten gedeeld. Vrijdagavond werd het in Kerkrade 1-1.

Roda begon sterk aan de wedstrijd in eigen stadion. Al na twee minuten scoorde Tomi Juric, maar zijn treffer werd afgekeurd, omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op een ADO-verdediger. Een kwartiertje later wist Gyasi, net als bij de afgekeurde goal, een uitstekende voorzet te produceren. Dit keer was het wel een tellend doelpunt: Van Hyfte maakte de openingstreffer. 

Dat was voor Roda het moment om de teugels te laten vieren en ADO kwam dan ook beter in de wedstrijd. Nadat Benjamin van Leer eerst nog twee goede reddingen wist te produceren, was hij bij de gelijkmaker kansloos. Havenaar kon een lage voorzet ongedekt binnen schieten. 

Na de rust volgde een oersaaie tweede helft, die ruim twintig minuten voor tijd leven kreeg door een rode kaart voor Juric. Hij had volgens de vierde man een elleboogstoot uitgedeeld en Braamhaar, die niet al te best floot, gaf rood. 

Het was voor ADO het begin van een slotoffensiefje, want Roda kwam nauwelijks meer aan voetballen toe en creëerde in de tweede helft nauwelijks mogelijkheden. Uit een snelle aanval miste de ingevallen Boakye echter wel dé kans op de 2-1: zijn schot ging naast. Aan de andere kant trad Van Leer enkele keren reddend op en haalde Van Peppen een bal van de lijn. 

Uiteindelijk mocht het allemaal niet baten, want gescoord werd er niet meer: 1-1.

Comments (1)

Comments are closed.