Roda gaat claim indienen, Twente biedt excuses aan

Al na vijftig seconden spelen legde scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zaterdagavond de wedstrijd tussen Roda JC en FC Twente stil. Uit het vak met supporters van de bezoekende club was namelijk vuurwerk het veld op gegooid.

Twee minuten later kon het spel hervat worden en daarna was er vrij weinig meer aan de hand. Er waren echter wel duidelijke zwarte plekken op het kunstgras te zien, en dat zal Roda dus moeten herstellen. Direct na de wedstrijd liet algemeen directeur Wim Collard reeds weten niet te spreken te zijn. “Dit is een dure grap.” Hij kondigde aan dat de Kerkradenaren een schadeclaim gaan indienen bij FC Twente.

De Tukkers hebben bij monde van financieel directeur Erik Velderman gereageerd. “We balen hier flink van. Het is geweldig dat zoveel supporters naar Kerkrade reizen om de ploeg te steunen, maar vuurwerk hoort daar niet bij. Via deze weg nogmaals: stop daarmee!” Het uitvak was goed gevuld met 777 supporters. Velderman stelt dat Twente al enkele ‘vuurwerkgooiers’ in beeld heeft. “De mensen van Roda hebben we onze excuses gemaakt en we houden met hen contact over de geleden schade.”

Foto: Roda JC Live