Roda gelooft in onschuld Jansen op basis van spelers

Gisteren werd al gemeld dat Roda JC Kerkrade niet akkoord gaat met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Anco Jansen. Aan hem werd door de KNVB een schorsing van zes wedstrijden opgelegd, omdat hij naar scheidsrechter Jeroen Sanders gespuugd zou hebben in de derby tegen MVV. Roda is echter overtuigd van zijn onschuld.

Jansen zelf verklaarde al op Twitter dat hij absoluut niet gespuugd zou hebben tijdens de derby, maar dat is niet de enige verklaring waarop Roda JC zich baseert. AD meldt dat de club vindt dat de televisiebeelden geen enkele duidelijkheid geven rondom het spugen. Er is in ieder geval niets te zien dat uit de mond van Jansen zou komen vliegen.

Dat is niet het enige. Volgens Dagblad de Limburger hebben niet alleen twee spelers van Roda verklaard dat de spits niet gespuugd heeft, maar ook twee spelers van tegenstander MVV zouden verklaard hebben dat zij niets hebben gezien. Daarmee lijken er genoeg argumenten te zijn om Jansen vrij te pleiten, maar dat is uiteindelijk aan de tuchtcommissie: die zal aanstaande donderdag oordelen over het incident. Mocht Jansen worden vrijgesproken, dan is hij vrijdag tegen FC Eindhoven meteen weer inzetbaar.

Als hij alsnog wordt veroordeeld, mist hij naast de pot tegen FC Eindhoven ook die tegen FC Volendam, Jong Ajax, VVV-Venlo, N.E.C. en De Graafschap.

Foto: Pro Shots