Roda JC houdt Dijkhuizen binnenboord op slotdag transferperiode

Henk Dijkhuizen speelt ook in de komende maanden in het shirt van Roda JC Kerkrade. ADO Den Haag en met name Go Ahead Eagles toonden ook maandag, op de laatste dag van het transferwindow, nog concrete belangstelling in de rechtsback, maar de Limburgse club was niet bereid om haar verdediger te verkopen.

Succesloze pogingen Go Ahead Eagles
De 22-jarige Dijkhuizen werd in de afgelopen weken door verschillende Eredivisie-clubs in de gaten gehouden, met Go Ahead Eagles als meest concrete kaper op de kust. Volgens Voetbal International meldde de club uit Deventer zich zondag officieel in Kerkrade, maar liet Roda maandag weten niet mee te werken aan een transfer van haar speler. Het weerhield Go Ahead er niet van om alsnog onderhandelingen met de Limburgers aan te knopen. Dijkhuizen zelf zei anderhalf uur voor het sluiten van de transfermarkt ’te hopen dat de transfer doorgaat’. Desalniettemin gaven de Kerkradenaren niet toe en zodoende zal Dijkie tot op z’n minst het eind van dit seizoen in dienst van Roda JC blijven spelen.

Drukke sloturen
Het aanblijven van Dijkhuizen wil niet zeggen dat de Kerkradenaren een rustige slotdag van de transferperiode kenden. De Deventenaren probeerden de verdediger tot in de laatste uren los te weken en bovendien was Roda zelf in die uren ook actief op de markt; het contract van middenvelder Wiljan Pluim werd in onderling overleg ontbonden en met de hierdoor gecreëerde financiële ruimte bleek de club in staat om centrale verdediger Arjan Swinkels (30) aan de selectie toe te voegen, nadat diens contract bij het Belgische Lierse SK kort daarvoor ontbonden was.

Foto: Roda JC Live archief

Comments (3)

Comments are closed.