Roda haalt bij Anastasiou bekende Nigeriaans jeugdinternational

Roda JC Kerkrade heeft voor de derde keer binnen een week een speler aan haar selectie toegevoegd, en opnieuw is het een aanvallende kracht. De Nigeriaan Abdul Ajagun komt de gelederen van coach Yannis Anastasiou dit seizoen op huurbasis versterken. Eerder werkten de twee al samen bij Panathinaikos.

Dat meldt Voetbal International woensdagavond, en wordt bevestigd op de officiële clubsite. De overgang komt enigszins uit de lucht vallen, aangezien de prioriteit voor de club met name bij een extra linksbuiten en een tweede doelman leek te liggen. Ajagun speelt bij voorkeur als (centrale) aanvallende middenvelder, in de rug van een diepe spits. Hij is ook meermaals op de vleugel geposteerd, wat hem een uitermate bruikbare kracht maakt voor het ‘nieuwe’ Roda, dat in een 4-2-3-1 formatie het nieuwe seizoen in lijkt te gaan.

Bij Panathinaikos, waarvan Roda de speler dus één seizoen op huurbasis overneemt, speelde hij tot dusver 58 duels, waarin hij 14 keer tot scoren kwam. In het afgelopen seizoen speelde de 23-jarige Ajagun bovendien op huurbasis voor het eveneens Griekse Levadiakos, omdat hij bij Panathinaikos weinig uitzicht op speeltijd had. In verscheidene Nigeriaanse jeugdelftallen was hij aanvoerder en hij werd daarnaast geselecteerd voor de Olympische selectie, die deze zomer naar Rio de Janeiro afreist. Ajagun ziet echter van die selectie af, om zich bij Roda te kunnen profileren.

Technisch directeur Ton Caanen: ”Abdul heeft bij Panathinaikos samengewerkt met Yannis Anastasiou en onze trainer wil dit graag voortzetten bij Roda JC. Abdul is een snelle en aanvallend ingestelde middenvelder die spelinzicht met scorend vermogen combineert. Met het aantrekken van Abdul krijgt onze selectie steeds meer gezicht zoals wij het binnen ons technisch team voor ogen hebben.” Bij Roda JC gaat Ajagun spelen met het rugnummer 14.

Header; Kickoff.com

Comments (29)

Comments are closed.