Slaapverwekkend duel tussen Groene Ster en Roda eindigt in 0-2

Roda JC Kerkrade heeft dinsdagavond haar laatste wedstrijd van de tournee door Zuid-Limburg winnend afgesloten. Opnieuw was het niet verheffend of hoopgevend. Hoofdklasser Groene Ster werd met 0-2 verslagen. 

Waar een oefenwedstrijd tussen de twee ploegen enkele jaren geleden nog in 2-12 eindigde, was het vanavond op Sportpark Pronsebroek geen moment een spektakelstuk. Opnieuw werd er niet in de sterkste opstelling gevoetbald door de Kerkradenaren, maar was er in beide helften een mix tussen beloften en eerste elftal-spelers. 

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren, maar Roda trok wel ten aanval. Tim Blättler miste eerst nog een aantal kansen, maar toen de bal na een kwart wedstrijd gelukkig voor de voeten van Farshad Noor belandde, tikte die de openingstreffer binnen. Drie minuten later pakte Blättler toch zijn goaltje mee, na een schitterende combinatie met Mitchel Paulissen. Daarna kakte de wedstrijd volledig in en gebeurde er tot aan de rust nauwelijks meer iets. Groene Ster zocht ook de aanval niet en werd eenmaal gevaarlijk uit een corner. 

In de tweede helft werd het er niet beter op. Milec en Van Hyfte vielen in, maar brachten geen verbetering; de laatstgenoemde viel zelfs veelvuldig op door zijn slordigheid. De Belg miste ook de enige echt grote kans die Roda wist te creëren in het tweede bedrijf. Na een uitstekende actie van Farshad Noor faalde Van Hyfte van dichtbij. Aan de andere kant werd Groene Ster nog twee keer gevaarlijk, waarbij het zelfs de aansluitingstreffer leek te maken. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. 

De nieuwe spits Nestoras Mytides mocht ongeveer 25 minuten lang meedoen, maar kreeg nauwelijks bruikbare ballen. 

Opstelling Roda JC Kerkrade: Van Leer – Stassar, Brouwers (Milec), Werker, Yasar (Van Peppen) – Auassar (Mytides), Rutjes – Blättler (Rosheuvel), Paulissen (Van Hyfte), Noor – Palacios (Erhiayel).

Comments (17)

Comments are closed.