Roda haalt met Van Velzen gewenste buitenspeler

Roda JC Kerkrade mag opnieuw een nieuwe speler verwelkomen. Gyliano van Velzen wordt overgenomen van FC Volendam. De linksbuiten tekent bij de Koempelclub een contract voor 2,5 seizoen.

Eerder vandaag sloeg Het Andere Oranje nog een eerste bod op de buitenspeler af, waarna de Limburgers zich genoodzaakt zagen om dieper in de buidel te tasten. De tweebenige aanvaller was een van de sterkhouders van het toch weer prima presterende FC Volendam en stond dan ook in de belangstelling van meerdere Eredivisieclubs. Het sinds de komst van Aleksei Korotaev kapitaalkrachtige Roda heeft zo een dag voor het sluiten van de transfermarkt een pure linksbuiten weten te strikken.

Van Velzen speelde in de jeugd van Manchester United, maar zou op Old Trafford niet in de voetsporen treden van de Rooney’s, Ronaldo’s en Ibrahimovicen van deze wereld. Hij keerde via FC Utrecht terug op de Nederlandse velden en koos voor speeltijd door anderhalf jaar geleden naar FC Volendam te verkassen. In 59 duels voor de Volendammers kwam hij tot 7 goals en 20 assists.

Achtste versterking
De Amsterdammer is Roda’s achtste versterking deze winterstop. Eerder trokken al Thanassis Papazoglou, Bryan Verboom, Ognjen Gnjatic, Beni Badibanga, Stefan Savic, Mohamed El Makrini en Lyes Houri naar het Parkstad Limburg Stadion. Van die laatste moet de overgang echter nog definitief bevestigd worden. Verder staan Simeon Raykov en Stéphane Badji nog op de rol als potentiële versterkingen.

Foto: Voetbalzone