Roda haalt punt tegen kampioen PSV

Roda JC Kerkrade heeft woensdagavond 2-2 gelijk gespeeld tegen kersvers landskampioen PSV. Lange tijd leek Roda JC af te stevenen op een overwinning, maar PSV wist nog laat in de wedstrijd via een geweldig schot van Hendrix gelijk te maken. Uiteindelijk houd Roda JC dus een punt over aan de midweekse speelronde.

Roda JC begon respectvol voor de landskampioen. Er werd naar buitenlandse traditie een erehaag gevormd voor de landskampioen. PSV daarin tegen had de nodige wijzigingen in het elftal van zondag aangebracht en liet in de beginfase van de wedstrijd dan ook het initiatief aan Roda. Toch was het al snel PSV dat er met de grotere kansen van door ging. Hidde Jurjus moest boksend zijn doel vrij houden. PSV dacht niet veel later de score te openen via Lozano uit een snelle uitbraak. Deze goal werd echter afgekeurd door een overtreding die was begaan op Banggaard.

Met dit buitenspeldoelpunt kwamen beide partijen pas echt los. Er volgden kansen over en weer die er wonder boven wonder niet in gingen. Namens Roda JC was Vansteenkiste die volledig tegen de verhoudingen in de score opende. Een goal van PSV zou veel meer te verklaren zijn geweest. Roda kon dan ook niet lang van de voorsprong genieten, want enkele minuten later volgde al de gelijkmaker van Lozano. Vervolgens hield PSV het overwicht in de wedstrijd vast en werd er ook gerust met een stand van 1-1.

In de tweede helft begon PSV waar het gebleven was. Men zocht voortdurend de aanval. Ondanks dat wist Roda met Rosheuvel net het stadion laten opveren. Hij gaf een geweldige knal op de lat. Dit was een voorteken voor een doelpunt enkele minuten later van Gustafson. Hij wist met een geweldige knal van 20 meter afstand keeper Room te verrassen en te zorgen voor de voorsprong van Roda JC.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Roda JC 3 belangrijke punten in Kerkrade zou houden. Tot Hendrix een schot vanaf 30 meter naast Jurjus wist te mikken. Met een geweldige knal in de hoek was Hidde volledig kansloos. De stand werd daarmee gelijk. Vervolgens volgde een spannende fase waarin het vooral vasthouden was aan de gelijke stand voor Roda. Brenet was nog het dichste bij een doelpunt, maar gelukkig voor Roda fans ging zijn bal niet in het ned. Hiermee bleef de stand dan ook 2-2 en 1 punt voor de mannen uit Kerkrade.