‘Serieuze onderhandelingen tussen Schrouff en Club Brugge-voorzitter’

De kans is reëel dat Roda JC Kerkrade binnenkort in Belgische handen komt. Voetbal International weet dat Frits Schrouff serieuze gesprekken voert met Bart Verhaeghe. 

Verhaeghe is sinds 2011 eigenaar en voorzitter van de Belgische grootmacht Club Brugge. In de afgelopen jaren heeft hij meermaals te kennen gegeven ook een club over de grens te zoeken, waar spelers gestald zouden kunnen worden, die bij Club nog niet in het eerste mee kunnen. Naast Roda JC, wat nu de meest concrete optie is, waren er volgens het weekblad ook contacten met Lyngby (Denemarken) en Slask Wroclaw (Polen).

De 53-jarige Verhaeghe voert de onderhandelingen met grootaandeelhouder Frits Schrouff en RvC-lid Huub Mullenders. Algemeen directeur Wim Collard, die aan het eind van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk afscheid neemt, zit niet aan tafel. Hij is altijd voorstander geweest van een overname door Aleksei Korotaev.

De Zwitserse Rus, die verwacht spoedig vrijgesproken te worden na een slepende rechtsgang, kan zo volledig buiten beeld raken. Verhaeghe is namelijk alleen geïnteresseerd in een volledige aandelenoverdracht. Het is onzeker of Korotaev het daarbij laat zitten.

Een mogelijk obstakel is de financiële situatie van de Kerkraadse club. Het Zuid-Limburgse voetbalbolwerk draait jaarlijks ongeveer een miljoen euro verlies, waarvoor Schrouff nu instaat. Dat zou Verhaeghe ook willen doen, maar de huidige schuldenlast wil hij niet wegpoetsen. De vraag is of Frits Schrouff, die de club eind 2015 al een keer van de ondergang redde, opnieuw een verlies wil nemen.