Roda heeft aan een helft genoeg tegen VV Capelle

Roda JC heeft de eerste ronde van de beker overleeft. Het won vanavond met 0-5 van VV Capelle in Capelle. Al in de eerste helft werd er afstand genomen van de een tegenstander die weinig kon inbrengen (0-3). Ondanks het vroege tijdstip was het toch behoorlijk druk op het plaatselijke sportpark, maar dat kon de thuisploeg niet van een nederlaag behouden.

Coach Molenaar koos voor een flink aantal andere basisspelers. Zo mochten onder andere Rutjes, Schahin, Engels, van Velzen en Vansteenkiste direct vanaf de start aan het duel beginnen. Een fel Roda zette VV Capelle meteen klem en wist al snel de 0-1 te scoren via Schahin. Gustafson ging solo met de bal aan de wandel waarna Schahin vervolgens goed afrondde. Capelle probeerde nog iets terug te doen, om de stand weer gelijk te trekken, maar bleek niet bij machte hiervoor. Via Van Velzen die een fraaie voorzet gaf en de paal kon Rutjes zijn tweede doelpunt voor Roda JC maken. De harde werklust van de middenvelder werd dan ook beloond met dit doelpunt. Vlak voor rust wist Roda zelfs de stand naar 0-3 te brengen. Mario Engels kon met een fraaie volley de voorzet van Schahin achter de goalie werken. Met deze stand gingen de ploegen ook rusten.

In de tweede helft leek de wedstrijd al gespeeld. Toch bleef Roda JC fel en gaf het aan VV Capelle geen kansen weg. Molenaar wisselde enkele spelers zoals Gustafson, omdat het verschil toch al was gemaakt. Het publiek van VV Capelle begon met vlagen zelfs te morren over het spel dat de thuisploeg op het veld bracht. Het klasse verschil was simpelweg voor de ploeg niet te overbruggen. In de laatste 15 minuten hield Roda het wel voor bekeken en kon Capelle toch nog wat gaan voetballen. Het kreeg zowaar nog 2 kansen om te scoren, maar benutte deze niet. Roda kon aan de andere kant via Djim nog scoren, maar deed dit ook niet meteen. Djim had nog wel even zin om Capelle verder te slachten. Hij maakt in 2 minuten 2 doelpunten en zette dan ook de 0-5 eindstand neer.

Met deze 0-5 overwinning bekert Roda JC een ronde verder en verdwijnt het morgenavond opnieuw in de loting-pot. Kortom een mooie overwinning op de woensdagavond die een einde brengt aan een negatieve reeks van 5 wedstrijden voor Roda JC, maar nu moeten er ook echt punten in de competitie worden gepakt. Wellicht dat Djim hier ook zijn goaltjes kan gaan maken en tankt de ploeg van Molenaar zelfvertrouwen.