Roda heeft offday in Enschede en verliest met 2-1

Roda JC heeft vanmiddag voor de tweede keer dit seizoen verloren. In Enschede was FC Twente, vooral de eerste helft, een maatje te groot voor Roda JC. Dit resulteerde in een 2-1 eindstand.

Roda JC startte vandaag met eenzelfde opstelling als waarmee er woensdag werd gespeeld in de beker tegen de Treffers. Er werd door de mannen uit Kerkrade fel gestart en FC Twente had grote moeite om het middenveld van Roda te stoppen. Echter kon Roda dit niet omzetten in een doelpunt, waarna het duel leek te kantelen in het voordeel van FC Twente.

Na 25 minuten kon basisdebutant Jari Oosterwijk de 1-0 binnenwerken na een voorzet van Ziyech. Oosterwijk liet goalie Benjamin van Leer volledig kansloos met een kopbal. Nog geen 4 minuten later kon Mokotjo vanaf flinke afstand de 2-0 in het doel knallen. Hij kreeg wederom een voorzet van Ziyech, die regelmatig enkele Roda spelers met groot gemak passeerde.

Na deze 2 goals leek Roda even volledig door het ijs te zakken en leek de wedstrijd gespeeld. Roda kon geen vuist meer maken tegen FC Twente. Er had tijdens de theepauze al een veel ergere stand op de borden kunnen staan. Na de rust kwam er nog geen einde aan het zwakke spel van de mannen uit Kerkrade. Pas toen Noor het veld verliet, die vandaag een zeer zwakke wedstrijd speelde, leek het beter te gaan. De Silva kwam in de ploeg en zorgde ervoor dat er toch aanvallende intenties duidelijk werden.

Gyasi en Juric zorgden ervoor dat de verdediging van FC Twente zeker niet rustig het duel konden uitspelen. Doelman Drommel moest enkele keren redden om ervoor te zorgen dat FC Twente de voorsprong kon behouden. Met nog ongeveer een kwartier te spelen kreeg Juric een kans die er zeker in had gemoeten. Hij werd na een fraaie aanval via Van Hyfte en Van Peppen vrij voor de keeper gezet en kon zo de bal binnen schuiven. Deze bal ging echter nog vrij ruim naast.

Met nog ongeveer 10 minuten te gaan werd de stand toch nog 2-1. Via onze vrijetrappenspecialist Faik werd de bal voor de goal gebracht en Juric kon met zijn hoofd zijn eerste Eredivisie-goal scoren. Vervolgens probeerde Roda nog de 2-2 te maken, maar de Koempels kwamen hier duidelijk nauwkeurigheid tekort om nog tot goede kansen te komen.

Foto: FC Twente