‘Roda huurt buitenspeler Badibanga van Standard’

Roda JC zou zich voor de rest van het seizoen verzekeren van de diensten van Beni Badibanga. De buitenspeler wordt naar eigen zeggen voor de rest van het seizoen door Standard Luik verhuurd aan de Kerkradenaren, zo meldt een doorgaans goed ingelichte bron aan Roda JC Live.

De beide clubs hebben de tijdelijke overgang van de 20-jarige Belg desalniettemin (nog) niet bevestigd. In de huurovereenkomst is geen optie voor een langer verblijf opgenomen. De aanvaller speelt bij voorkeur als linksbuiten, de positie waar David Boysen als basisspeler tot op heden nog weinig potten kon breken. Bij de Rouches werkt Badibanga zijn duels met name bij de beloften af en is er weinig tot geen uitzicht op speeltijd in het eerste elftal, waardoor een verhuur een optie bleek.

Vorig seizoen speelde Badibanga nog 23 duels voor Standard in de Jupiler Pro League, en kwam hij bovendien in actie in 3 duels in de Europa League. Daarin scoorde hij eenmaal en verzorgde hij een assist. In de nacht van woensdag op donderdag sluit de transfermarkt in Nederland, dus voor die tijd zou de deal definitief beklonken moeten zijn.

Foto: Voetbalkrant.com

Comments (36)

Comments are closed.