Update – ‘Roda in gesprek met boomlange Banggaard’

Op de slotdag van de winterse transfermarkt doet Roda JC nog een poging om een centrale verdediger binnen te hengelen. Het gaat om de Deen Patrick Banggaard van SV Darmstadt.

Dat wordt onder meer bevestigd door een verslaggever van het gerenommeerde Duitse sportmedium Kicker, die weet te melden dat Banggaard in Kerkrade is om te praten met technisch directeur Harm van Veldhoven.

Lengte
De pas 23-jarige Banggaard is een rechtsbenige verdediger die bovendien over de nodige lengte beschikt: hij is namelijk 1.98 meter lang. Bij Darmstadt, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga, kwam hij in de eerste seizoenshelft tot 8 basisplaatsen in de 2. Bundesliga. Desondanks is hij bij Die Lilien overbodig geraakt.

Vertrek Ananou
Het was sinds het vertrek van Frederic Ananou naar FC Ingolstadt al duidelijk dat Roda op zoek was naar een versterking voor het hart van de verdediging, temeer omdat Christian Kum en Daryl Werker als blessuregevoelig te boek staan. De club richtte daarbij onder meer de pijlen op Rens van Eijden (AZ) en Dario Dumic (FC Utrecht), maar die bleken volgens technisch directeur Harm van Veldhoven onhaalbaar.

De transfermarkt sluit woensdagavond om 00:00 uur; daarna kunnen alleen nog clubloze spelers worden vastgelegd.

Update: het Nederlandse FOX Sports weet te melden dat Roda, SV Darmstadt en Banggaard elkaar hebben gevonden: de speler wordt volgens het medium voor een halfjaar gehuurd van de Zuid-Hessische club.

Foto: Roda JC Live