Roda in slotfase ten onder in Utrecht: 1-0

Roda JC Kerkrade heeft op bezoek in de Galgenwaard geen goed resultaat weten neer te zetten in de strijd tegen de nacompetitie. In Utrecht wist het lang stand te houden tegen een niet al te sterk Utrecht, maar verloor het in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog: 1-0.

Met een bijzonder verdedigend ingesteld Roda JC en een thuisploeg dat niet hemel en aarde wilde bewegen om een goed resultaat te forceren, was het niet bepaald genieten in de Galgenwaard gedurende de eerste drie kwartier. Het aantal kansen goede kansen was op nul handen te tellen en Roda wist op twee (voor buitenspel teruggefloten) uitbraken na eigenlijk niks noemenswaardigs op de mat te leggen. Niet zo gek dus dat we na 45 minuten afzien de catacomben opzochten bij de stand van nul tegen nul.

Na de pauze ging het duel net zo traag verder als waar ‘ie een kwartier eerder stopte, maar al snel ging Utrecht steeds verder naar voren voetballen en dat leverde enkele goede kansen op voor de thuisploeg. Van Leer wist zijn doel echter schoon te houden, ondanks kansen voor Kerk (paal) en Haller (fraaie volley). Aan de overkant gebeurde nog altijd helemaal niets, tot in het laatste kwartier Rosheuvel ineens een gigantische mogelijkheid had op 0-1, maar doelman Jensen keerde zijn inzet. In de slotfase zette Utrecht nog eens aan, met wederom een flinke kans voor Kerk tot gevolg – de geklopt Van Leer werd echter bijgestaan door Daryl Werker.

Gaandeweg leek de wedstrijd toch af te stevenen op een gelijkspel, tot Labyad met 87 minuten op de klok een vrije trap achter Van Leer wist te schieten: 1-0. Naderhand wist Roda, ondanks aanvallende wissels, daar niks meer tegenover te stellen en verloor het uiteindelijk verdiend.

Foto: Roda JC Live.