Anastasiou verkast naar KV Kortrijk

Yannis Anastasiou zal na dit seizoen niet meer bij Roda JC op de bank zitten. De Griekse oefenmeester gaat vanaf de zomer aan de slag bij de Belgische eersteklasser KV Kortrijk. In Kerkrade kon Anastasiou niet op een langer verblijf rekenen.

De Belgische club meldt op haar website dat Anastasiou, die ook de Belgische nationaliteit heeft, voor drie seizoenen tekent. De timing van de bekendmaking is enigszins verrassend, aangezien Anastasiou’s huidige club nog middenin de strijd tegen degradatie is verwikkeld. Bovendien stelde de coach gisteren nog dat de gesprekken met Kortrijk ná het uitduel bij FC Utrecht (zondagmiddag) hervat zouden worden, maar kennelijk was de overgang al voor het weekend beklonken.

Strubbelingen
Anastasiou stond in grote fases van het seizoen onder behoorlijke druk bij de Koempelclub, die in de laatste twee speelrondes directe handhaving in de Eredivisie moet zien te bewerkstelligen. Het eenjarig contract dat de oefenmeester in het Parkstad Limburg Stadion heeft loopt over een dikke maand af. Eerder bleek al dat de Kerkraadse clubleiding geen enkele moeite had gedaan om een verlenging  van de samenwerking met de Griek te bespreken, die nu dan ook eieren voor zijn geld lijkt te kiezen. Bovendien is het bekend dat de voormalig spits het interne beleid bij de club op een aantal vlakken hekelde.

Vijf hoofdtrainers in 3,5 jaar
Anastasiou is de vijfde hoofdcoach sinds eind 2013 die Roda JC verlaat. In die 3,5 jaar gingen Ruud Brood, Jon Dahl Tomasson, René Trost en Darije Kalezic hem voor. Bovendien fungeerden Rick Plum en Regillio Vrede in die periode meermaals als tussenpaus.

Foto: Pro Shots

 

 

Comments (1)

  1. john habets

    yanis ik wens je het allerbeste in kortrijk .Hopelijk heb je daar meer geluk dan hier bij roda waar je met hele slechte mensen voor en achter je moest werken.Bedankt voor wat je bij ons gedaan hebt in het verleden maar ook in het afgelopen seizoen

Comments are closed.