Roda JC bekert verder na tweede thuiszege op Sparta

Roda JC Kerkrade heeft zich ten koste van Sparta Rotterdam bij de laatste zestien ploegen van het KNVB Bekertoernooi geschaard. In het eigen Parkstad Limburg Stadion hadden de Limburgers het moeilijker tegen Sparta dan afgelopen weekend, maar na verlenging was het eindresultaat hetzelfde: een zege, en daarmee mag Roda zich op het moment van schrijven heugen op een leuke tegenstander in de volgende bekerronde.

Zoals gezegd ging het dit keer lastiger tegen de Spartanen dan een paar dagen eerder in de competitie (3-0). Sparta speelde een stuk compacter, en dat leidde al binnen tien minuten tot het eerste succes van de bezoekers via Paul Gladon. Roda liet zich echter niet van de wijs brengen, en maakte 22 minuten later de gelijkmaker – de eerste van maar liefst drie goals van uitblinker Marc Höcher.

Met de eerste van drie pauzes stond de stand van 1-1 op het scorebord. De tweede helft van de reguliere speeltijd begon echter hetzelfde als de eerste: een vroege goal van Paul Gladon zette Sparta opnieuw op voorsprong. Roda JC moest nu uiteraard naar voren komen, deed dat ook, maar haalde er weinig grote kansen uit. Aan de andere kant konden de Spartanen af en toe uitbreken, maar ook aan die kant werden er geen serieuze bedreigingen gevormd.

De druk van Roda bleef aanhouden, maar het duurde tot in blessuretijd voordat Marc Höcher met zijn tweede goal van de avond ook de tweede Spartaanse voorsprong van de avond onschadelijk maakte. Dat betekende dus een verlenging, waarin Roda inmiddels een overtalsituatie had na twee gele kaarten voor de Nooijer. De verlenging was – op de eerste minuut na – in zijn geheel voor de thuisploeg, die via Guy Ramos (kopbal, Demouge) en wederom Marc Höcher (fraaie vrije trap) een strafschoppenreeks voorkwam en de wedstrijd in Kerkraads voordeel bepaalde.

Binnenkort volgt de nabeschouwing van dit duel hier op Roda JC Live.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.