Roda JC beleeft droomavond met winst in Tilburg

Op bezoek bij Willem II heeft Roda JC een uitstekend resultaat geboekt. Na een achterstand bij rust keerden de Kerkradenaren het duel in de tweede helft om: 2-3.

Het betekende voor de Tilburgers de eerste competitienederlaag sinds begin november. Daar zag het bij rust nog niet naar uit, want toen leidde Willem II nog met 2-1. Die voorsprong had de ploeg van Peter Maes te danken aan een uitstekend eerste half uur, waarin Roda er nauwelijks aan te pas kwam. De bezoekers kwamen wel nog op voorsprong, doordat Enrique Peña Zauner vanaf de rand van de zestien de bal achter Joshua Smits schoot. Binnen mum van tijd had Willem II de boel echter omgedraaid. Eerst zorgde Jeredy Hilterman met een kanonskogel voor de gelijkmaker, enkele minuten later kopte Erik Schouten de tweede Tilburgse treffer binnen. Bij beide tegendoelpunten zag de gelegenheidsdefensie, bestaande uit Nils Röseler en Lucas Beerten, er niet goed uit.

Na een half uur spelen herpakte Roda zich vervolgens enigszins, al mocht Bas Sibum van geluk spreken dat zijn ploeg bij rust niet al tegen een 3-1-achterstand aankeek. Thijs Oosting maaide echter tot ongeloof van het thuis- en uitpubliek voor open doel over de bal heen. In de tweede helft ontwikkelde zich vervolgens een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen weinig kansen creëerden en Roda uiteindelijk aan het langste eind trok.

Een slippertje in de Willem II-defensie leidde na 65 minuten spelen de gelijkmaker in. Arjen van der Heide hield na matig verdedigend werk het overzicht in de zestien en legde terug op Václav Sejk, die snoeihard inschoot. In het laatste kwart probeerden zowel de Tilburgers als de Kerkradenaren voor de volle buit te gaan, maar gevaarlijk werd het zelden, ook niet toen Willem II supersub Jeremy Bokila binnen de lijnen had gebracht. De winnende treffer voor Roda viel uiteindelijk uit een vrije trap van Lennerd Daneels, die van een meter of 25 de bal keurig over de muur krulde, buiten bereik van Smits.

Met het puntverlies van ADO Den Haag en FC Groningen doet Roda daarmee uitstekende zaken. Bovendien naderen de Koempels Willem II tot op vier punten.

Foto: Roda JC Live