Roda JC moet punt op bezoek bij Telstar koesteren

Op bezoek bij Telstar heeft Roda JC puntverlies geleden in de strijd om promotie. Met het gelijkspel (1-1) mochten de Limburgers het meest tevreden zijn.

Evenals op bezoek bij Willem II was het vooral in de defensie behelpen voor Bas Sibum: opnieuw ontbraken met Matisse Didden, Brian Koglin en Teun Bijleveld drie basisspelers. De trainer koos logischerwijs voor dezelfde oplossingen, want in Tilburg werd immers gezegevierd. Dat dat geen garantie voor succes in Velsen-Zuid zou zijn, bleek al snel, want Roda had vanaf het begin de grootste moeite met Telstar.

Na een nog gelijk opgaand eerste kwartier kwamen de Witte Leeuwen uit de eerste kans op voorsprong. Tim van de Loo mocht ongehinderd door de Roda-defensie dribbelen en schoot van afstand. Na de redding van Calvin Raatsie was Youssef El Kachati alert bij de rebound: 1-0. Daarna nam Telstar het heft in handen en mocht Roda van geluk spreken dat het de rust met slechts één doelpunt achterstand haalde. Grote kansen waren niet besteed aan Van de Loo en Christos Giousis, want beide spelers vonden de uitstekend keepende Raatsie op hun weg. Zeldzaam gevaar van Roda ontstond via Walid Ould-Chikh en Arjen van der Heide, maar tot schoten op doel kwamen beide spelers niet.

Wie dat wel kwam, was Vaclav Sejk, na amper vijf minuten voetballen in de tweede helft. Een hoekschop van Roda werd slecht verwerkt door Telstar-doelman Ronald Koeman, waarna de Tsjechische spits alert inschoot. Na rust had de thuisploeg de nodige moeite met tactische omzettingen van de Kerkradenaren, maar na ongeveer een uur spelen kwam het initiatief toch weer bij Telstar te liggen. Opnieuw moest Raatsie regelmatig belangrijk werk verrichten, onder andere op inzetten van Cain Seedorf en Danzell Gravenberch. Roda’s grootste kans kwam op naam van Joey Müller, maar ook Koeman bleek van waarde voor zijn ploeg, met een knappe redding met de voet.

Uiteindelijk eindigde het in het 711 Stadion daardoor in een gelijkspel, waar Roda het meest gelukkig mee mocht zijn. Met de remise lopen de Koempels één punt in op Willem II, maar diverse achtervolgers komen juist twee punten dichterbij.

Foto: Roda JC Live