Roda JC bevestigt: Streppel vertrekt na PEC Zwolle-thuis

Nog geen twee uur nadat de geruchten op straat belandden, heeft Roda JC al bevestigd dat Jurgen Streppel de club verlaat. De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zal zijn laatste wedstrijd zijn.

De club meldt in een verklaring dat de trainer enkele dagen geleden al de club heeft ingelicht terug te keren naar Helmond Sport. Daar wordt Streppel voor minimaal 5,5 jaar de technisch directeur, zoals vanochtend al naar buiten kwam.

Dat vertrek hakt erin bij Roda JC. De club spreekt in een verklaring over een pijnlijk afscheid. “We nemen afscheid van een zeer gewaardeerde trainer, die in de relatief korte tijd bij de club positief zijn stempel op het elftal en de prestaites heeft weten te drukken.” Onder Streppel is de weg omhoog ingeslagen, aldus de club, die hem veel geluk wenst bij Helmond Sport.

Algemeen directeur Jordens Peters geeft aan overvallen te zijn door het besluit van Streppel. “We waren nog lang niet op elkaar uitgekeken en hadden een duidelijke ambitie waar te maken.” Peters spreekt over stijgende inkomsten, supportersaantal, waarde op het veld en groeiend vertrouwen. “Daar had Jurgen een belangrijk aandeel in.” Voor nu gaat Peters alles doen om op de best mogelijke manier zijn opvolging in te richten.

De hoofdrolspeler in dit verhaal zelf spreekt over een moeilijke beslissing, “mede door het vertrouwen wat ik vanuit alle geledingen heb gevoeld”. Ook Streppel spreekt over de stappen voorwaarts, die zijn gezet, maar geeft aan dat hij de lokroep van zijn oude club niet kon weerstaan. “Nu klopt Helmond Sport op de deur, een club met vergelijkbare ambities en uitdagingen. Uiteraard speelt mijn nieuwe functie een belangrijke rol, maar als ik compleet eerlijk ben, is het ook voor een deel een gevoelskwestie.”

Foto: Roda JC Live