‘Streppel verruilt Roda JC voor Helmond Sport’

Roda JC moet in de winterstop op zoek naar een nieuwe trainer én technisch manager. Volgens het Eindhovens Dagblad tekent Jurgen Streppel donderdag een langdurig contract bij Helmond Sport.

Op Sportpark De Braak zal Streppel de komende 5,5 jaar het technisch beleid gaan uitzetten. De trainersfunctie, die ook vacant is, gaat hij in Helmond niet vervullen: die functie lijkt weggelegd voor Edwin de Graaf, die vorig seizoen hoofdtrainer was bij NAC Breda.

Streppel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag zou willen terugkeren bij de club uit zijn woonplaats. In zijn spelerstijd kwam hij maar liefst tien seizoenen uit voor Helmond Sport, waarvoor hij 257 officiële duels speelde. Dat Streppel eens terug zou gaan naar Helmond Sport is dus niet verrassend, maar dat het al zo snel lijkt te gaan gebeuren, is dat wel.

De trainer, die bezig is aan zijn derde seizoen in Kerkrade, heeft namelijk een doorlopend contract. Nog minimaal anderhalf seizoen zou hij zowel trainer als technisch manager zijn bij Roda JC, waar hij de touwtjes stevig in handen leek te hebben. Zo werd ook algemeen directeur Jordens Peters door Streppel aangedragen bij de sollicitatiecommissie. Eigenlijk leek een zelfgekozen vertrek de enige manier waarop Streppel afscheid zou kunnen nemen van Roda.

Dat lijkt nu te gaan gebeuren, en binnen afzienbare tijd. Streppel zou vrijdag nog langs de lijn staan bij Roda JC – PEC Zwolle en zaterdag al zijn eerste werkdag in Helmond hebben. Als de wedstrijd tegen Zwolle vanwege het winterweer niet doorgaat, heeft Streppel zijn laatste wedstrijd bij Roda dus al achter de rug.

Voor Roda JC zou de timing alleszins belabberd zijn. Aan de vooravond van opnieuw een belangrijke transferperiode komt de club op deze manier zonder trainer én zonder technisch directeur te zitten. Het lijkt niet irreëel dat ook een groot deel van de technische staf, allen afkomstig uit Streppels netwerk, met hem mee vertrekt. Dan wacht de onervaren algemeen directeur Jordens Peters plots een hels karwei: tijdens de feestdagen een club opnieuw inrichten.

Foto: Roda JC Live