Roda JC blijft koploper na zakelijke zege op Telstar

Zonder groots te spelen heeft Roda JC vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie vastgehouden. In eigen huis werd Telstar met 3-0 verslagen.

Die uitslag doet het krachtsverschil groter lijken dan het daadwerkelijk was, al was de zege voor Roda zeker terecht. Zoals wel vaker dit seizoen kwam de ploeg van Bas Sibum voortvarend uit de startblokken. Na negen minuten tekende Walid Ould-Chikh voor de openingstreffer, op aangeven van Sami Ouaissa. Vlak daarvoor was Enrique Peña Zauner al gevaarlijk via een afstandsschot.

Telstar kwam na de vroege achterstand beter in de wedstrijd, al bleef echt gevaar uit. Gedurende de eerste helft waren de Witte Leeuwen wel redelijk gelijkwaardig aan Roda, dat slechts mondjesmaat gevaar wist te stichten, onder andere via een afstandsschot van Ould-Chikh. Aan de andere kant zorgde Zakaria Eddahchouri na een goede actie voor het enige Velsense gevaar. Zijn schot ging echter naast.

Na rust startte Roda wederom sterk, met een kans voor Maximilian Schmid, maar daarna nam Telstar het opnieuw over. Dat deed het team van Mike Snoei opnieuw zonder al te veel gevaar te stichten. Het was vooral Roda dat het zichzelf moeilijk maakte, door erg slordig te spelen en ook achterin te gaan schutteren. Zo leed Koen Bucker een aantal keer onnodig balverlies en waren ook de andere verdedigers bij vlagen ongelukkig in de opbouw.

Twintig lastige minuten later zorgde Schmid voor de 2-0. Zauner was Apau te slim af, al leek hij daarbij een overtreding te maken. Scheidsrechter Erwin Blank floot echter niet en daardoor konden de twee Duitsers samen door richting Telstar-doelman Joey Houweling. Op aangeven van Zauner kon Schmid vervolgens binnenschuiven.

De bevrijdende treffer bleek het niet, want ook na de 2-0 bleef het moeizaam en slordig wat Roda liet zien aan de ruim 8.000 toeschouwers. De invallers brachten weliswaar wat nieuw elan, maar al te veel leverde het ook niet op. Lennerd Daneels was via een vrije trap dichtbij een treffer, maar een goede redding van Houweling voorkwam een vroege beslissing. Uiteindelijk scoorde Roda diep in blessuretijd alsnog een derde keer, toen Arjen van der Heide na een uitstekende actie van Rodney Kongolo afrondde.

Foto: Roda JC Live