Roda JC blijft thuis puntloos tegen Almere City FC

Ook in haar derde thuiswedstrijd tegen Almere City FC is Roda JC Kerkrade er niet in geslaagd een nederlaag te voorkomen. De ploeg van Robert Molenaar ging andermaal onderuit met 1-2. 

Met name na de pijnlijke nederlaag in mei, die tot degradatie leidde, was het voor Roda JC zaak om revanche te nemen op de bezoekers uit de Flevopolder. De Kerkradenaren begonnen in ieder geval met de juiste intenties, want het elftal schoot uit de startblokken. Door hoog druk zetten kwam Almere er in het begin niet aan te pas, waardoor na vijf minuten al een bal van de lijn gehaald moest worden.

In de tiende minuut waren het echter de bezoekers die op voorsprong kwamen, uit een gestroomlijnde aanval. Een vernuftige dieptepass werd in één keer ingeschoten door Bram van Vlerken. Nog voor de twintigste minuut verdubbelden de Almeerders de marge, door een kopbal van Damon Mirani. Twijfel bestond over of de kopbal voor of achter de doellijn werd gekeerd door Radomir Novakovic, maar de grensrechter kende de goal toe aan Almere.

De Kerkradenaren waren flink van slag door de twee tegendoelpunten, maar kwamen voor rust terug in de wedstrijd. Mart Remans versierde een penalty, die door Mario Engels feilloos werd ingeschoten. Voor de Duitse aanvaller betekende het zijn twintigste treffer van het seizoen.

Na rust kwam Roda JC opnieuw fel uit de startblokken, maar wederom kreeg het nog binnen het kwartier een flinke tegenslag te verwerken. Daniele Zotti haalde een doorgebroken speler van Almere onderuit en kreeg daarvoor slechts geel van arbiter Clay Ruperti. Het was echter wel zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus moest de centrale verdediger inrukken.

Met tien man gingen de Kerkradenaren op zoek naar de gelijkmaker, maar de grootste mogelijkheid die nog volgde was voor Almere. Invaller Kevin Luckassen knalde de bal op de kruising. Aan de overkant kwam Roda niet verder dan een kans voor Mario Engels, die over de bal heen maaide. In de blessuretijd liepen de gemoederen nog hoog op, toen Roda JC een penalty verdiende na een overtreding op Livio Milts. Het arbitrale trio zag er echter een schwalbe in en de Belgische aanvaller kreeg geel.

Hierdoor keerde Almere City FC opnieuw met de punten huiswaarts.

Foto: Roda JC Live