Roda JC contracteert Stefano Marzo

Stefano Marzo is de tweede zomeraanwinst van Roda JC. Dat meldt de club. Hij tekent een tweejarig contract in Kerkrade.

De 29-jarige Marzo kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor KSC Lokeren, dat inmiddels failliet is gegaan. Daarvoor speelde de Belg vier jaar voor sc Heerenveen. Voor de Friezen was de rechtsback in die tijd een vaste waarde. Hij heeft 107 Eredivisie-duels op zijn naam staan.

Marzo doorliep de jeugdopleiding van PSV. Zijn geboorteplaats, Lommel, ligt dan ook net over de Belgische grens bij Eindhoven. Voor de Eindhovenaren speelde hij één officieel duel, in de Europa League.

Jeffrey van As is content met het aantrekken van de Belg: “Stefano is een ervaren speler die wij erg graag aan onze selectie wilden toevoegen. Hij kent het klappen van de zweep”, stelt de technisch directeur. “Met ruim 100 Eredivisieduels achter zijn naam brengt hij een brok aan ervaring met zich mee. Stefano is daarnaast breed inzetbaar. Hij kan zowel rechts centraal als op rechtsback spelen.”

Marzo is blij om weer in Nederland aan de slag te kunnen, maar ook om verlost te zijn van de Lokeren-perikelen, zo stelt hij tegenover 1Limburg. “Ik hoop mijn oude niveau weer te halen, net als de club.”

Foto: Roda JC Live