Roda JC haalt uit bij seizoensopener tegen Alfa Sport

Roda JC heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 met ruime cijfers gewonnen. Op Kaalheide werd VV Alfa Sport verslagen met 15-0.

Op 8 maart 2020 kwam Roda JC tot vandaag voor het laatst in actie: toen werd in het Rat Verlegh Stadion verloren van NAC Breda. Na een lange pauze was vandaag, op 11 juli weer zo ver. Op het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide werd, zonder publiek weliswaar, de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen afgewerkt.

VV Alfa Sport, een fusieclub uit Oirsbeek die in de Derde klasse zondag uitkomt, was de tegenstander. Roda JC kwam met twee verschillende elftallen in actie, waardoor iedere selectiespeler en een hele reeks jeugdspelers aan het werk konden.

Met name in de eerste helft had Roda JC geen kind aan de amateurs en werd het net ook met zeer grote regelmaat gevonden. Jordy Croux en Bjorn Stassen tekenden allebei voor een hattrick. Mede door hen was de ruststand 9-0.

In de tweede helft mocht testspeler Wouter Marinus zijn opwachting maken, evenals nieuwelingen Stefano Marzo en Thijmen Goppel. Met hen in het elftal duurde het even voordat de doelpuntenmachine op stoom kwam, maar in de slotminuten van de wedstrijd werd het net toch nog een aantal keer gevonden. De eindstand was hierdoor 15-0.

Roda JC in de eerste helft: Novakovic, Schlösser, Lambrix, Nuhaj, Vanhove, Alberg, Souren, Senden, Croux, Stassen, Milts.

Roda JC in de tweede helft: Hamers, Bouchouari, Schmitz, Keulen, Dunkwu, Marinus, Marzo, Klaasen, Goppel, Remans, Vijgen.

Doelpuntenmakers: Croux (3), Stassen (3), Remans (3), Milts (2), Vijgen (2), Alberg, Marinus.