Thijmen Goppel is Roda JC’s eerste zomeraanwinst

Roda JC Kerkrade heeft Thijmen Goppel gecontracteerd. De buitenspeler tekent een contract voor twee seizoenen bij de Kerkradenaren.

De naam van Goppel zong al enkele weken rond in het geruchtencircuit. Vrijdagmiddag heeft de club de komst van de 23-jarige Nederlander bevestigd. Goppel komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade.

Het jeugdproduct van N.E.C. debuteerde in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag, waarvoor hij 41 Eredivisie-wedstrijden speelde. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Roda JC’s streekgenoot MVV, waarvoor hij 25 keer uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie. In die wedstrijden gaf hij zes assists en scoorde hij eenmaal.

“Thijmen stond al geruime tijd op ons lijstje”, bekent technisch directeur Jeffrey van As. “Met zijn snelheid en drive zal hij een belangrijke schakel worden op de rechterflank van het nieuwe Roda JC. Jurgen en ik waren er beiden van overtuigd dat deze speler een absolute meerwaarde is voor de club.”

Foto: Richard Mulder