Roda JC doet AZ pijn in Alkmaar

Roda JC heeft zondagmiddag in Alkmaar 2-2 gelijk gespeeld tegen AZ. In een voetbalwedstrijd met veel fraai voetbal heeft Roda JC een punt weten te behalen tegen de ploeg van John van de Brom. Namens Roda scoorden Vancamp en Ndenge.

AZ begon sterk aan de wedstrijd. Roda werd op alle vlakken afgetroefd en een treffer van AZ hing erg duidelijk in de lucht. Tweemaal misten spelers van AZ open voor het doel van Jurjus. Toch was het uiteindelijk Banggaard die de score opende. Helaas was dat dan ook in eigen doel. AZ ging vervolgens flink aandringen om er 2-0 van te maken. Door fraai combinerend voetbal waren er dan ook diverse kansen voor onder andere Alireza en Weghorst. Toch was het verrassend genoeg Roda dat de 1-1 in de touwen wist te schieten. Vancamp kon in de counter de bal fraai in de netten schieten en maakte zo zijn tweede treffer namens Roda JC.

Niet veel later volgde er helaas 2 aderlatingen voor Roda JC. Schahin, de spits in vorm namens Roda JC, ging spontaan zitten op het veld. Hij had last van een pijnscheut in zijn bovenbeen en moest worden gewisseld. Voor hem kwam Ngombo in het veld, die dus eindelijk langere speeltijd zou krijgen. AZ wist voor rust nog op voorsprong te komen door een doelpunt van Midtsjo. Jurjus wist in eerste instantie nog fraai te redden, maar met een afstandsschot wist Midtsjo Jurjus alsnog te verassen. Met 2-1 werd er ook gerust.

De verwachtingen voor de tweede helft waren dat Roda JC het moeilijk zou krijgen met het snelle spel van AZ. Zeker met de lange wedstrijd van donderdag in de benen bij Roda JC. AZ kreeg dan ook, niet erg verrassend, diverse kansen om de score uit te breiden. Toch was het Roda dat de 2-2 fraai via Ndenge kon maken. Hij schoot de bal schuin net over de lijn op een voorzet van Auassar.

Vervolgens ging AZ veel druk zetten om toch nog een overwinning te behalen. Roda kreeg hierdoor meer ruimte om zelf ook nog voor de overwinning te gaan. Zo waren er diverse grote kansen voor Ngombo, die vaak niet goed wist wat hij met de bal moest doen. De stand bleef vervolgens 2-2 en zo kan Roda JC 1 punt meenemen uit Alkmaar.