Van der Laan en Ruperti fluiten Roda JC in beloftenweekend

Jannick van der Laan fluit vrijdagavond het duel tussen Roda JC en Jong FC Utrecht in het Parkstad Limburg Stadion. Als de Kerkradenaren drie dagen later naar Wijdewormer afreizen voor het uitduel tegen Jong AZ heeft Clay Ruperti de leiding.

De 26-jarige Van der Laan, die dit seizoen ook met enige regelmaat in de Eredivisie fluit, had reeds over twee wedstrijden van Roda JC de leiding. Thuis tegen Excelsior verloor het team van Jurgen Streppel met 1-2, terwijl op bezoek bij het gemankeerde Helmond Sport juist 0-3 werd gewonnen. Jong FC Utrecht speelde onder leiding van Van der Laan met 2-2 knap gelijk op bezoek bij De Graafschap.

Ruperti komt dit seizoen alleen uit in de Keuken Kampioen Divisie en floot, net als Van der Laan, twee maal Roda JC. Beide keren speelden de Kerkradenaren gelijk: op bezoek bij FC Volendam (2-2) en FC Eindhoven (1-1, doelpunt uit een penalty). Laten we hopen dat dat geen voorbode is voor het uitduel op het AFAS Trainingscomplex. Jong AZ speelde dit seizoen nog niet onder leiding van Ruperti.

Beide wedstrijden beginnen om 20:00 uur.

Header: Roda JC Live