Roda JC en Dijkhuizen willen met elkaar door

Roda JC hoopt Henk Dijkhuizen langer in het Parkstad Limburg Stadion te houden. De club schotelt de speler een contract voor twee seizoenen voor. Dijkhuizen heeft het aanbod nog in beraad, maar lijkt daadwerkelijk te gaan tekenen bij de Eredivisionist.

Dat meldt De Limburger-journalist Roel Wiche woensdagavond. Het contractaanbod komt niet geheel als een verrassing, aangezien Dijkhuizen in de play-off-finales tegen MVV Maastricht een uitstekende rentree in het basiselftal van de Kerkradenaren kende. “Hier spreekt vertrouwen uit”, aldus de 25-jarige Dijkhuizen. “Ik denk dat we er wel gaan uitkomen, dat hoop ik ook.”

Daarvóór ontbrak Dijkhuizen ruim een jaar in de wedstrijdselectie van de Koempelclub, die hem in 2013 overnam van Sparta Rotterdam. In april 2016 liep hij een zware knieblessure op in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle, waarna een lange revalidatieperiode volgde voor de rechtsback. Zijn contract liep af, maar Roda gaf de verdediger de mogelijkheid om in Kerkrade te revalideren. Met een amateurcontract op zak werkte hij enkele wedstrijden in het beloftenelftal, waarna interim-coach Huub Stevens hem tegen MVV – succesvol – voor de leeuwen gooide.

Foto: Pro Shots