Roda JC geeft droompositie weg en verliest van Jong PSV

Roda JC Kerkrade heeft zich vrijdagavond geblameerd tegen Jong PSV. Ondanks een ruime voorsprong en een man meer-situatie, werden er nul punten behaald tegen de beloften: 2-3.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor de thuisploeg in het matig gevulde Parkstad Limburg Stadion. Al na 9 minuten kreeg Lennerd Daneels de rode kaart van scheidsrechter Laurens Gerrets. Hij maakte hands op de doellijn, waarna Mario Engels de penalty onberispelijk inschoot. Twintig minuten later verdubbelde diezelfde Engels de voorsprong, na een fraaie aanval. De Duitser rondde beheerst af, waarna de weg vrij leek voor een monsterscore.

Na de tweede goal kwam de klad er echter in bij Roda, dat meer moeite kreeg met het compact spelende Jong PSV. Na knullig balverlies van Gyliano van Velzen kwamen de Eindhovenaren er vlak voor rust razendsnel uit. Mauro Júnior schoot de bal op fabelachtige wijze achter doelman Tom Muyters, waardoor de spanning terugkwam in de wedstrijd.

In de tweede helft begonnen de beloften uitermate sterk, met enkele flinke kansen en een schot op de lat. Toch was het Roda dat de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de marge weer te verdubbelen. Engels koos bij zijn tweede strafschop echter voor de andere hoek; dat doorzag keeper Yanick van Osch en dus bleef het 2-1. Na de gemiste penalty leek er mentaal iets te breken bij de Kerkradenaren, die dramatisch dekten toen Matthias Verreth de gelijkmaker binnen mocht schieten.

Hierop verloor de ploeg van Robert Molenaar het hoofd, wat leidde tot grove overtredingen en een stortvloed aan kaarten. Daar zaten twee terechte rode kaarten tussen voor Livio Milts en invaller Mohamed El Makrini, die zullen ontbreken tegen Go Ahead Eagles. Tussen die twee rode kaarten in maakte Ramon Lundqvist het rampscenario voor de thuisploeg compleet, door de 2-3 binnen te schieten.

Foto: Roda JC Live