Roda JC geeft voorsprong weg tegen Jong FC Utrecht

Roda JC heeft ook tegen Jong FC Utrecht geen overwinning weten te boeken. Op Sportpark Zoudenbalch werd het 2-1 voor de beloften. Het winnende doelpunt kwam van Jeredy Hilterman.

439 toeschouwers zagen Jong FC Utrecht goed uit de startblokken schieten tegen Roda JC. Al na een halve minuut kopte spits Jonas Arweiler naast. Daarna gebeurde er lange tijd niets, totdat doelman Tom Muyters na een half uur voor het eerst serieus reddingswerk moest verrichten. Hij pareerde het schot van Arweiler.

Aan de andere kant kwam Roda JC uit de eerste kansrijke doelpoging meteen tot scoren. Romario Rösch kopte een voorzet van Roland Alberg tegen de touwen, waardoor de bezoekers na 36 minuten de leiding namen. Meteen na rust kreeg Alberg een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en kopte naast.

Vlak daarna mocht Jong FC Utrecht plots aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Robert Klaasen. Arweiler faalde niet en zorgde voor een gelijke stand. Vanaf dat moment overheersten de beloften, die kans na kans creëerden. Nadat invaller Hilterman eerst nog een grote kans had gemist, maakte hij in de 74e minuut de 2-1. Niet veel later kreeg hij een forse kans op de 3-1, die later ook nog viel, maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kansen voor Roda JC kwamen er in de absolute slotfase van de tweede helft nog uit twee vrije trappen, maar het slotoffensief mocht niet baten. Doelman Joey Houweling stond echter op te letten, net zoals hij dat eerder in de tweede helft deed bij een schot van Maxime Gunst.

Door de 2-1-nederlaag blijft Roda JC op de zestiende plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live