Roda JC Kort | Nys, Van den Kerkhof en Gobitaka

In de terugkerende rubriek Roda JC Kort verzamelen wij de kortere nieuwsberichten rondom de Kerkraadse voetbalclub. In de editie van dinsdag 21 januari: een testspeler, een scheidsrechter en een doelpuntenmaker.

Pieter Nys traint mee bij Roda JC. De middenvelder is aangesloten, nadat hij bij zijn vorige club MVV weggestuurd werd. Nys (30) werd weggestuurd, omdat hij samen met Maxime Gunst een opstand tegen trainer Fuat Usta wilde ontketenen. Gunst heeft inmiddels zijn eerste twee officiële wedstrijden voor Roda JC gespeeld. Het is nog onduidelijk of Nys in zijn voetsporen zal treden, want volgens De Limburger is het niet duidelijk of de middenvelder een contract krijgt bij de club.

Wie in ieder geval wel snel te zien is in het Parkstad Limburg Stadion is Martin van den Kerkhof. De 36-jarige arbiter is door de KNVB aangesteld om het thuisduel tegen FC Volendam in goede banen te leiden. Van den Kerkhof floot opvallend genoeg ook het duel tussen de twee ploegen dat in de eerste seizoenshelft in Volendam werd gespeeld. Toen won Het Andere Oranje met 4-0.

Jong Roda JC

De beloften van Roda JC hebben dinsdagavond met 1-0 gewonnen van Jong NAC Breda. In het Parkstad Limburg Stadion scoorde Fadel Gobitaka tien minuten na rust de openingstreffer. Dit bleek ook de winnende goal te zijn voor het beloftenteam, dat onder leiding staat van Danny Volkers.

Foto: Roda JC Live