Roda JC huurt Feyenoords Simon Gustafson

Roda JC Kerkrade heeft met landskampioen Feyenoord een deal weten te sluiten over het tijdelijk overnemen van Simon Gustafson. De Zweedse middenvelder zal voor één seizoen worden gehuurd uit Rotterdam-Zuid, zo laten de twee clubs weten via diens officiële kanalen. Gustafson zal per direct aansluiten bij de selectie van Roda JC, dat middenin een reeks oefenwedstrijden zit in de aanloop naar het nieuwe Eredivisieseizoen.

De 22-jarige Gustafson is flexibel inzetbaar op het centrale middenveld: zowel aanvallend als verdedigend kan de international inzetbaar zijn voor de Kerkraadse formatie. De Zweed trekt zijn tweede buitenlandse voetbalshirt aan, nadat hij via de jeugd van Fässberg IL en de Allsvenskanclub BK Häcken in de zomer van 2015 werd overgenomen door Feyenoord. Daar speelde hij tot op heden zeventien wedstrijden in de Eredivisie, alsmede een gelijk aantal wedstrijden voor Jong Feyenoord.

Roda JC’s technisch directeur Harm van Veldhoven is zeer te spreken over de nieuwe aanwinst in Zuid-Limburg, zo laat hij op de officiële clubwebsite RodaJC.nl weten: “Simon is een talentvolle, linksbenige aanvallende middenvelder welke beschikt over een fantastische traptechniek. Met zijn spelinzicht kan hij andere spelers vrij voor de goal zetten. Graag dank ik Feyenoord voor het mogelijk maken van deze transfer.”

Bronnen: RodaJC.nl; Transfermarkt.de.