Roda JC strijdend ten onder tegen PEC Zwolle

In eigen huis heeft Roda JC geen resultaat weten te halen tegen PEC Zwolle. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie bleek met 1-2 te sterk.

De wedstrijd, die in december vanwege vorst werd afgelast, kende vanaf het begin een duidelijk beeld. De Zwollenaren zochten de aanval, waar Roda een afwachtende houding aannam en loerde op de counter. Dat leidde in de eerste minuten tot een schaakspel tussen beide ploegen, die nauwelijks gevaarlijk werden. In het eerste half uur was de thuisploeg nog het dichtst bij een doelpunt, toen Bryan Limbombe hard in het zijnet schoot.

In het kwartier voor rust zetten de Blauwvingers vervolgens de wedstrijd naar hun hand. Twee voorzetten vanaf de vleugels werden door Roda zeer matig verdedigd. Deze werden ingeschoten door Lennart Thy en Thomas van den Belt, waarmee de ruststand 0-2 werd. Nog voor rust mistte Thy ook een grote kans om de derde van Zwolle te scoren. Hij stuitte ditmaal op Moritz Nicolas.

Dat leek een onoverbrugbare marge en het leidde tot een tweede helft die voortkabbelde. Uiteindelijk ontstond toch nog een spannende slotfase, nadat Lennard Hartjes een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer binnentikte. Dat deed hij op aangeven van invaller Romano Postema. In de slotfase kwam Roda JC vervolgens nog heel dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Boyd Reith spatte uiteen op de paal en daarna had doelman Jasper Schendelaar nog een fantastische redding in huis op een kopbal van Jamie Yayi Mpie. Ook Limbombe kreeg nog een kans, maar schoot net voorlangs. Uiteindelijk bleef het daarmee 1-2, waardoor de drie punten naar Overijssel gingen.

Foto: Roda JC Live