Roda JC is kansloos in Eindhoven

Roda JC heeft zaterdagavond met 4-0 van PSV in Eindhoven verloren. Roda JC kreeg in de eerste helft in de tweede minuut al een enorme kans. Schahin wist deze niet binnen te werken en hiermee was het gevaar van de Roda kant geweken. PSV domineerde vervolgens de wedstrijd en maakte 4 doelpunten.

Zoals geschreven kreeg Roda meteen aan het begin van de wedstrijd een enorme kans via Schahin om met het hoofd de 0-1 op de borden te zetten. Roda liet de kans lopen en PSV kon op jacht gaan naar het openingsdoelpunt. Roda stond verdedigend goed opgesteld, maar PSV kreeg voldoende tijd om het gat in de Roda JC verdediging te zoeken. Van Leer wist in eerste instantie steeds redding te brengen, maar uiteindelijk wist PSV toch te scoren.In de overvloed aan corners wist Moreno uiteindelijk Met zijn hoofd te scoren. Niet veel later stond er al de 2-0 op de borden via Siem de Jong die zijn basisplek beloonde met een doelpunt. Vervolgens domineerde PSV ook de rest van de eerste helft, maar wist geen bal meer in het net van van Leer te prikken.

In de tweede helft begon Roda iets agressiever en kreeg het een kans via Rosheuvel en Paulissen. Vervolgens kabbelde de wedstrijd rustig verder en was het bij vlagen echt niet om aan te gluren. PSV wist uiteindelijk in de 61ste minuut toch de 3-0 te maken via Moreno. Van Leer bracht vervolgens nog redding op een half schot van Pereiro, maar het bleef lange tijd rustig rond het doel van Roda JC. Roda JC zette er echter ook bijzonder weinig tegenover. Ananou ging helaas in de fout bij een verdedigde actie op Locadia en de pijnlijke avond voor Roda JC was nog niet voorbij. Er volgde een penalty die voor van Leer niet te houden was. Siem de Jong schoot de bal zonder problemen binnen. Uiteindelijk wist Roda JC nog een tweede corner te versieren. Verder was er geen wapenfeit te noemen. De wedstrijd eindigde dan ook in 4-0

Samengevat was het een kansloze avond van Roda JC die we hopelijk snel kunnen vergeten. Deze 4-0 nederlaag had bij een beetje pech nog veel erger kunnen uitvallen en het was bij vlagen absoluut niet om aan te gluren.