Roda JC kent sterke generale voor competitiestart

Het laatste oefenduel heeft de hoop op een mooi seizoen in Kerkrade alleen maar doen toenemen. Op de PSV Campus kwam Roda JC sterk voor de dag: het versloeg de Eindhovense beloften met 1-3.

Waar het eerste elftal van PSV vrijdagavond in De Kuip strijdt om de Johan Cruijff Schaal, mocht een mengelmoes van afvallers bij het eerste elftal en aanstormende talenten aantreden tegen Roda JC. Dat gebeurde niet op het hoofdveld van De Toekomst, maar op veld 1, waar onder andere Marcel Brands aandachtig toeschouwer was. Hij zag onder andere Jason van Duiven, Emmanuel van de Blaak, Julian Kwaaitaal en Livano Comenencia in actie.

Roda-trainer Bas Sibum koos voor Enrique Zauner aan de linkerkant van het veld, waardoor Sami Ouaissa op de bank moest plaatsnemen. Voor de rest lijkt het basiselftal van Sibum zo goed als vast te staan, zeker na de eerste helft die dit elftal op de mat legde in Eindhoven. Roda voetbalde namelijk ijzersterk en liet bovendien Jong PSV geen moment met rust. De beloften kwamen in de openingsfase alleen dichtbij scoren door twee van richting veranderde schoten, maar de goed keepende Rody de Boer had uitstekende reflexen in huis.

Aan de andere kant mocht Kjell Peersman drie keer vissen. De PSV-doelman zag al na enkele minuten de bal op de stip gaan, na een overtreding op Saydou Bangura. Walid Ould-Chikh benutte de penalty rustig. Na die pingel volgden twee schitterende doelpunten van de Kerkradenaren. Eerst stond Zauner aan het einde van een vloeiende aanval, al was de afronding op zichzelf al mooi. Een paar minuten later kopte Bangura na opnieuw een prima aanval de bal via de paal achter Peersman. Voor rust deed PSV nog wel iets terug, door een kopgoal van Van Duiven.

In de tweede helft was er veel minder spektakel te zien op De Herdgang. PSV bracht enkele verse krachten, maar kon niet echt gevaarlijk worden, en bij Roda, dat veel minder wisselde, vloeiden de krachten langzamerhand weg. Bij de grootste kans van PSV had De Boer opnieuw een redding in huis, terwijl aan de andere kant invaller Lennerd Daneels nog een flinke mogelijkheid onbenut liet. Gescoord werd er niet meer, en dus eindigde de wedstrijd in 1-3.

Komende week begint Roda JC de competitie op vrijdagavond, met een thuisduel tegen Helmond Sport. Jong PSV start maandag pas en treft dan Telstar.

Foto: Roda JC Live