Roda JC Kerkrade ook niet voorbij Jong FC Twente

Roda JC Kerkrade is er vrijdagavond niet in geslaagd Jong FC Twente puntloos naar huis te sturen. Het is het tweede gelijkspel tegen een beloftenelftal in vijf dagen, na de 1-1 tegen Jong PSV op maandag. In het Parkstad Limburg Stadion eindigde de wedstrijd in 2-2.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van interim-trainers Rick Plum en Regilio Vrede. Roda schoot furieus uit de startblokken en al na vier minuten kopte Bart Biemans uit een hoekschop van Marc Höcher raak in de verre hoek. Vervolgens ging Roda snel door op dezelfde manier. Voetballend waren de Kerkradenaren met name op de helft van Jong FC Twente heer en meester; de bezoekers werden met enige regelmaat van het kastje naar de muur getikt. Dit resulteerde in grote kansen voor Danny Schreurs, Arjan Swinkels en Anco Jansen. Laatstgenoemde schoot op slag van rust de 2-0 tegen de touwen met een geplaatst schot van een meter of twintig. Eerder miste Jansen, die terugkeerde in de basis vanwege de schorsing van Mitchel Paulissen, nog twee grote kopkansen.

Jong FC Twente kwam er in die eerste helft nauwelijks aan te pas. Een vrije trap van Tim Hölscher spatte echter wel uiteen op de lat en Verbist moest een keer snel ingrijpen op een schot van Schütte. In de tweede helft mochten de bezoekers, die zich in de eerste helft beperkten tot scherpe counters, echter plots het spel gaan maken. Dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer voor de Enschedeërs. Ryo Miyaichi, die eerder nog met Feyenoord in het Parkstad Limburg Stadion in actie kwam, krulde de bal fraai achter Verbist, nadat hij Monteyne eenvoudig had weggezet.

Na de aansluitingstreffer leek Roda het helemaal kwijt te zijn. De gastheren kwamen er helemaal niet meer aan te pas en wisten slechts één grote kans te creëren in het restant van de wedstrijd; die was voor Danny Schreurs, maar hij miste. Iets later zou hij overigens gewisseld worden. Bovendien wist Roda een drie tegen twee-situatie niet fatsoenlijk uit te spelen door een foute pass van Marc Höcher. Dat de gelijkmaker uiteindelijk alsnog viel, was ongelukkig, maar gezien het spelbeeld in de tweede helft niet onverwacht en onverdiend. Bram Verbist liet een onterechte corner door zijn handen glippen en zo kwam Twente twee minuten voor tijd langszij.

Foto: Pro Shots