“We laten het lopen op halve kracht”

Roda JC Kerkrade kende tegen Jong FC Twente “een droomstart”, zoals Bart Biemans zei. Toch lukte het niet om een 2-0 voorsprong in de tweede helft over de streep te trekken. Roda JC Club TV sprak na afloop met Biemans, Hicham Faik en Tom van Hyfte.

Laks
“Na drie minuten komen we op voorsprong en daarna hebben we de eerste helft gedirigeerd”, constateert Biemans. “Dan hoop je het in de tweede helft uit te voetballen, maar we zijn toen te laks geweest.” Middenvelder Hicham Faik kan zich daarin vinden. “We dachten dat we een grote uitslag konden neerzetten. We hadden veel balbezit en creëerden genoeg kansen, maar weer benutten we ze niet. Anders was de wedstrijd bij rust al binnen geweest. In de tweede helft werd het een heel andere wedstrijd. We waren veel te slap en lieten het lopen op halve kracht. Dan krijg je het dus ook tegen Jong FC Twente moeilijk.” Ook Van Hyfte zag veel gemiste kansen. “Maandag lieten we het ook uit handen glippen. We creëren genoeg kansen, maar we moeten zuiverder zijn. Bovendien lukt het ons niet om dat de hele tijd vast te houden.”

Vooruitkijken naar de nacompetitie
Hij weigert te lang te zitten met het gelijkspel tegen de beloften. “Het is jammer dat we de winst niet binnenslepen. Dat was goed geweest in het eigen stadion tegenover het publiek.” Hij focust zich echter liever op de play-offs. “We zijn ergens mee bezig. 22 mei moeten we er staan en daar werken we keihard aan.” Ook Faik kijkt liever vooruit naar de nacompetitie. “De eerste helft moeten we meenemen. We moeten zorgen dat we op dezelfde manier door kunnen gaan in de tweede helft. Dat kost dan wel veel kracht, maar dat moeten we kunnen vasthouden.”

Foto: Pro Shots