Roda JC Kerkrade presenteert Yannis Anastasiou

Vanmiddag heeft Roda JC Kerkrade Yannis Anastasiou gepresenteerd als hoofdtrainer. In het bijzijn van de toegestroomde regionale en nationale pers tekende de Griek een contract voor een jaar bij de geel-zwarten.

Na een kort woord van welkom door algemeen directeur Wim Collard, nam Ton Caanen het woord. De technisch directeur nam uitgebreid de tijd voor een lofzang over de kersvers trainer. “We vinden het belangrijk om een people-manager als trainer te hebben. Yannis is dan ook gekozen op basis van het menselijke aspect, maar ook op basis van zijn vakmanschap. Hij dacht vanaf de start van de onderhandelingen zeer actief mee over onder meer de organisatie.” Daarmee is het duidelijk dat de directie van Roda JC bewust heeft gekozen voor een tegenpool van de vorige trainer, Darije Kalezic. Die werd over het algemeen als zeer kil ervaren.

Caanen vervolgt: “Zijn [Anastasiou, red.] teams waren altijd fysiek in orde. Bovendien is hij goed op de hoogte van Roda JC en het Nederlands voetbal. Hij heeft zich enorm goed ingelezen. We zijn dan ook al op voorspraak van hem met twee spelers in onderhandeling getreden.”

De teruggekeerde zoon van de club hield het zelf een stuk korter dan Caanen. “Ik heb hier goede jaren gehad als speler, en dat wil ik nu herhalen. Het belangrijkste is dat de supporters het vertrouwen terugkrijgen. We willen met goed voetbal resultaten boeken. De gedachte is om te winnen, en niet om niet te verliezen. Daarmee willen we zo hoog mogelijk eindigen in de competitie.”

Met dat werk zal Roda van start gaan op zondag 26 juni. Dan is om 14:30 de allereerste training onder leiding van Anastasiou, zo maakte de club vanmiddag zelf bekend.

Foto: EPA

Comments (27)

Comments are closed.