Roda JC Kerkrade wint van Sparta Rotterdam

Roda JC heeft zaterdagavond met 3-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. Ajagun wist 2 doelpunten te maken voor Roda JC. Het leek nog even weer spannend te worden door een doelpunt van Sparta. Gelukkig maakte Rosheuvel in de 89ste minuut de 3-1 en stond de eindstand op de borden. 3 punten in deze uiterst belangrijke wedstrijd geven Roda hoop om de nacompetitie te gaan ontlopen.

Roda JC was in de eerste helft koning in haar eigen Parkstad Limburg Stadion. De Rotterdammers werden van het veld gespeeld en kregen geen grote kansen. Namens Roda JC was Ajagun de grote kleine man die de openingstreffer maakte. Roda JC kreeg vervolgens nog een legio aan kansen, maar maakte deze nooit af. Ajagun leek nog per brancard het veld te moeten verlaten, nadat hij ernstige pijn aan zijn geklutste eieren had. Maar gelukkig bleek de schade mee te vallen. Hij kon toch nog door. Sparta probeerde vooral via Cabral met een aantal afstand schoten iets terug te doen. Maar slaagde hier niet in. Roda ging dus met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft moest Roda JC meteen al ingrijpen in haar verdediging. Helaas bleef Ananou geblesseerd in de kleedkamers achter en moest Auassar de plek in de verdediging overnemen. Sparta begon meteen na de rust al met meer druk te zetten, toch was Ajagun de speler die de marge voor Roda JC wist uit te bouwen. Hij wist zijn vierde doelpunt van dit seizoen te maken en Roda op een 2-0 voorsprong te helpen.

Vervolgens volgde er in Kerkrade vooral een festival van gele kaarten. Vooral Roda spelers werden door de scheids op de bon geslingerd en dat zorgde voor de nodige frustraties. De 2-0 voorsprong bleef lange tijd op de borden staan tot Sparta iets terug deed en via een fraai afstandsschot de bal achter van Leer krulden. De spanning was meteen terug en de bal kon door geen enkele ploeg lang in bezit worden gehouden. Een aantal spannende minuten volgden en veel fans vreesden voor het scenario wat zich op de heenwedstrijd had afgespeeld. In Rotterdam kwam Sparta op een 0-2 achterstand tegen Roda JC maar wist ook toen terug te komen tot 2-2.

Toch liep het vanavond anders en wist Rosheuvel zijn goede optreden vanavond te belonen met een eigen doelpunt. In de 89ste minuut kwam zodoende de 3-1 op de borden en leek de overwinning Roda niet meer te kunnen ontgaan. Dit bleek ook wel uit de reactie van Sparta dat direct het geloof in een goed resultaat kwijt was.

Zo herhaalt de geschiedenis zich weer en eindigt de wedstrijd in Kerkrade voor Sparta in tranen. De Rotterdammers moeten naar beneden gaan kijken op de ranglijst en zich wellicht gaan opmaken voor een felle strijd tegen de degradatie. Roda JC daarin tegen mag met zelfvertrouwen eindelijk eens omhoog gaan kijken. Met 30 punten op de teller is de aansluiting met de middenmoot van het rechter rijtje hervonden en met gunstige resultaten op de andere velden kunnen de nacompetitie posities op de ranglijst eindelijk weer eens verlaten worden. Voor de spelers in elk geval dit weekend een (chocolade) eitje extra na deze mooie prestatie.