Roda JC Kort 29-11 | Molenaar, Vancamp, Bax en Coerver

In de rubriek Roda JC Kort geven we een round-up van het kleinere nieuws dat de afgelopen dagen speelde rondom Roda JC; zo ook vandaag, op woensdag 29 november 2017.

Boze coach
Robert Molenaar was na afloop niet te spreken over het feit dat slechts vier van zijn spelers de moeite namen de uitsupporters te bedanken voor hun komst naar Amsterdam. Van die vier was enkel Hidde Jurjus basisspeler. “Dit kan niet. De volgende keer dat zoiets gebeurt, zal aan iedereen boetes worden uitgedeeld”, zo stelt Molenaar tegenover het Limburgs Dagblad. Hij sprak echter tegen dat er scheurtjes ontstaan binnen het team. Ruim vijftig supporters van Roda namen plaats in het gastenvak van de Amsterdam ArenA.

Achillespees
Jorn Vancamp was één van de andere spelers die de moeite namen de supporters te bedanken. Dat zal hij de komende twee weken in ieder geval niet hoeven doen, want hij staat in ieder geval die tijd langs de kant. Een achillespeesblessure zorgde ervoor dat Vancamp daags na de wedstrijd tegen Ajax onder het mes moest. Dit meldde hij via zijn Instagram. Door zijn blessure is Dani Schahin de enige fitte centrumspits in de selectie.

Fluitist
Die zal dus aan de aftrap verschijnen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag. Tijdens die wedstrijd is Christiaan Bax de scheidsrechter. Het is zijn vijfde Eredivisie-optreden van dit seizoen. Sc Heerenveen bewaart in ieder geval geen goede herinneringen aan de 29-jarige: eerder dit seizoen verloren de Friezen onder zijn leiding met 0-4 van Vitesse. Roda JC trof Bax vorig seizoen voor het laatst, in het met 0-3 verloren thuisduel tegen FC Twente.

Documentaire
And now for something completely different: na de wedstrijd tegen Heerenveen, zendt FOX Sports op haar hoofdzender de documentaire ‘Coerver’ uit. Deze staat, niet geheel verrassend, volledig in het teken van Rapid JC-icoon Wiel Coerver. De documentaire gaat om 20:30 in première. Kijktip!