Roda JC Kort – Manschot, besloten trainingen en grote schermen

De KNVB heeft Jeroen Manschot aangesteld om het beslissende duel tussen FC Groningen en Roda JC in goede banen te leiden. Hij wordt geassisteerd door Charles Schaap en Maarten Ketting, terwijl Shona Shukrula vierde official is.

De 41-jarige Manschot floot dit seizoen pas vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan twee van Roda: de uitwedstrijden bij ADO Den Haag (0-3) en FC Eindhoven (1-1). In de laatstgenoemde wedstrijd gaf hij de Eindhovenaren een (terechte) penalty na een overtreding van Boyd Reith. FC Groningen speelde dit seizoen nog niet onder leiding van de Houtenaar. Manschot fluit verder dit seizoen met name in de Eredivisie, waarin hij al achttien keer arbiter was.

In aanloop naar dat duel in Groningen traint Roda voor het eerst dit seizoen besloten. Vandaag vond de eerste in een reeks van drie trainingen plaats, die niet voor publiek toegankelijk zijn. Trainer Bas Sibum sorteerde daar al op voor, door te zeggen dat hij zou “doen wat nodig is” om een goede voorbereiding richting de wedstrijd te kunnen hebben. Daarbij gaf de trainer wel aan dat besloten trainen niet in zijn aard zit, maar nu is die keuze dus toch gemaakt. De afsluitende training op donderdag is wel toegankelijk voor publiek. Op Hemelvaartsdag traint Roda om 11:00 uur op de velden van RKTSV.

Euroborg is voor de wedstrijd van vrijdagavond al lang en breed uitverkocht. Dat geldt voor zowel de thuistribunes als het uitvak, waar 1.100 Roda-supporters plaats zullen nemen. Al met al zullen 22.550 toeschouwers aanwezig zijn bij de beslissing van de promotiestrijd in de KKD. Voor de thuisblijvers organiseert Roda JC de mogelijkheid om in het Parkstad Limburg Stadion de wedstrijd te bekijken. Voor de Koempeltribune zal een groot scherm worden geplaatst, waarop 4.000 man FC Groningen – Roda kunnen volgen. 2.500 tickets gingen maandag binnen mum van tijd over de toonbank, het tweede gedeelte van de tickets gaat dinsdagochtend om 10:00 uur in de verkoop.

Header: Roda JC Live