Valente vraagteken bij FC Groningen voor apotheose

Mogelijk kan Luciano Valente vrijdagavond toch meespelen bij FC Groningen in de beslissende competitiewedstrijd tegen Roda JC.

De creatieve middenvelder viel twee weken geleden, tegen Willem II, uit met een op het oog forse blessure aan zijn bovenbeen. Al snel bleek het om niet meer te gaan dan een verrekking van een aanhechtingsspier in de heup, waardoor Valente al snel weer op het trainingsveld van de Groningers te vinden was.

In de training van woensdag speelde Valente volledig mee met de groep, nadat hij dinsdag nog een apart programma afwerkte. Mocht Valente op tijd fit zijn, dan zal hij in de basis starten bij FC Groningen, waar ook rekening wordt gehouden met een play-off-scenario. “Ik moet in staat zijn om vanaf het begin te spelen, anders is het geen optie”, zegt de middenvelder tegen het Dagblad van het Noorden.

Naar verwachting blijkt pas op de wedstrijddag zelf of Valente meespeelt. Tegen Telstar was Rui Mendes zijn vervanger, maar die maakte geen onuitwisbare indruk op het Gronings middenveld. Een andere optie is een basisplaats voor linksback Isak Määttä, waarna één van de andere verdedigers doorschuift naar het middenveld.

Header: Roda JC Live