Roda JC Kort | Sint Truiden, Rutjes, Kortstam en Kah

In de regelmatig terugkerende rubriek Roda JC Kort brengen we u op de hoogte van de kleinere nieuwtjes rond onze club. In de editie van zaterdag 12 november gaat het met name over (gelegenheids)verdedigers, en er is een oefenwedstrijd gespeeld.

Oefenduel gelijk
Gisteren stond vrijwel alles wat er in Limburg gebeurde in het teken van de opening van het carnavalsseizoen. De spelers van Roda JC Kerkrade kregen echter niet de gelegenheid om op de elfde van de elfde het Vrijthof in Maastricht te bestormen, want er moest gevoetbald worden. In het geheim werd er in het Parkstad Limburg Stadion een oefenwedstrijd tegen V.V. Sint Truiden afgewerkt. STVV komt uit in de hoogste klasse van het Belgische voetbal en bivakkeert daar momenteel op de vijftiende en daarmee voorlaatste positie.

Een mengelmoes van spelers uit het eerste elftal en uit Jong Roda JC kwamen in actie op vrijdagmiddag, in een duel dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Na iets meer dan een uur speelde opende Roda de score via ‘kind van de club’ Mitchel Paulissen. Hij wist het net te vinden na een fraaie actie van mede-middenvelder Daniel de Silva. Vlak voor tijd wisten de Belgen echter toch nog de gelijkmaker te forceren in de toeschouwerloze confrontatie.

Nathan Rutjes, presentator
Nathan Rutjes gaat een televisieprogramma presenteren voor lokale zender OPEN Rotterdam. De geboren Rotterdammer gaat onderzoeken wat de meerwaarde is van plaatselijke sportverenigingen op maatschappelijk gebied, meldt het Algemeen Dagblad. Het programma sluit naadloos aan op zijn verkiezing als Maatschappelijk Speler van het Jaar, enkele maanden geleden. Hij gaat maatschappelijke projecten bezoeken van vijf Rotterdamse sportverenigingen en daar ook zelf aan meedoen. Rutjes: “Ik wil laten zien hoe belangrijk het is om elkaar te helpen. Mensen moeten ervan bewust worden dat sporten niet voor iedereen is.” Half december zal de middenvelder en gelegenheidsverdediger zijn debuut als presentator maken.

Interesse voor Kortstam
U heeft vast al wel eens van hem gehoord, Doriano Kortstam. Sinds vorig jaar maakt hij deel uit van de selectie van Jong Roda JC, waar hij in de verdediging zijn wedstrijden speelt. Dat is opgevallen bij enkele Eredivisie-clubs, want die hebben nu interesse in hem getoond. Willem II en sc Heerenveen schijnen de verdediger aan hun gelederen toe te willen voegen. Ook de hoogvliegers in de Eerste Divisie, VVV-Venlo en NAC Breda, hebben wel oren naar een komst van de 22-jarige. Kortstam werd recentelijk geselecteerd voor de nationale ploeg van Curaçao. Tegenover Roda_Tweets reageert Kortstam: “Op dit moment is het mijn doelstelling om voor de hoofdmacht van Roda JC uit te komen. Dat staat echt op één bij mij.”

Kah staat open voor terugkeer
Een verdediger die u zeker wel kent is Pa-Modou Kah. De verdediger speelde van 2005 tot 2011 voor de Kerkradenaren en fungeerde in die seizoenen met grote regelmaat als de rots in de branding. Na zes seizoenen trouwe dienst verkaste de Noor naar Al Khor in Qatar, om te cashen, geeft hij zelf toe. Momenteel is hij speler/trainer bij het tweede elftal van het Canadese FC Whitecaps. In een interview met VICE Sports kijkt Kah terug op zijn tijd bij Roda. “Ik heb daar een supertijd gehad. Ik moet Nol Hendriks daarvoor bedanken, want hij heeft mij destijds naar Roda gehaald. Ook Raymond Atteveld en Huub Stevens ben ik erg dankbaar. Allemaal fijne mensen waar ik veel aan heb gehad en veel van heb geleerd.” Hij volgt zijn oude club dan ook nog op de voet. “Voor mij is het gewoon een mooie club, ik heb daar zeven jaar lang gevoetbald dus dan bouw je ook een band op met de supporters. Nog steeds kijk ik altijd hoe Roda speelt, want het voelt als mijn tweede thuis. Het gaat nog niet zo goed nu, maar ik hoop echt dat ze de weg naar boven vinden.”

Desgevraagd geeft Kah ook aan wel oren te hebben naar een terugkeer in Kerkrade. De 36-jarige cultheld zou een trainersfunctie bij de club zien zitten. “Het zou geweldig zijn om ooit terug te keren in Nederland en trainer te worden bij Roda. Daar zou ik zeker voor openstaan. Maar goed, laten we eerst aan het einde van het seizoen maar eens kijken wat er hier in Canada gaat gebeuren.”

Comments (11)

Comments are closed.